Oekraïense grenswachters op patrouille in de Zee van Azov.
Volledig scherm
Oekraïense grenswachters op patrouille in de Zee van Azov. © AFP

NAVO: “Nog steeds tienduizenden Russische troepen aan Oekraïense grens”

Het Russische leger is nog altijd in groten getale aanwezig langs de grens met Oekraïne, vindt de NAVO. “We hebben een zekere troepenvermindering gezien, maar tienduizenden blijven present”, zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg vandaag in de marge van overleg met de EU-ministers van Defensie. “We zien ook dat Rusland veel wapens en uitrusting langs de grens achtergelaten heeft.”

10 reacties

 • Jean West

  1 maand geleden
  Ze zijn op Russisch grondgebied dus geen probleem. Waar blijft de kritiek van de NAVO toen Erdogan Syrië binnenviel?
 • Gery De Mol

  1 maand geleden
  Laat Rusland met rust. Wie lokt hier vanalles uit? Juist Oekraine, Nato en Vs. Rusland mag op zijn grondgebied doen wat ze willen.
 • Carlo Blanckaert

  1 maand geleden
  En die Britse schepen voor de Franse kust?
 • Henri Dederen

  1 maand geleden
  En de NAVO gaat nu de volgende 2 maand één van de grootste manoeuvres sinds WO II houden en deze zullen hoofzakelijk plaatsvinden aan de Russiche grenzen . Benieuwd hoe de media hierover verslag gaan uitbrengen.
 • Ivan Van Gansen

  1 maand geleden
  Echt , zit er hier niemand die in het leger is , laat staan dat je zelf ter plaatste bent geweest, Strategie , het is Rusland tegen Europa , denk eens goed na allemaal en spreek ik nog niet over China en Iran , hallo , het word tijd dat iedereen eens goed nadenkt , en geloof zeker niet in GOD , waar was hij in de eerste en tweede wereldoorlog en de rest , de Russen spelen er niet mee en zullen sneller hier staan dan iedereen denkt ,, Geloof me , dan zal iedereen anders piepen , NATO forrever ,