Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg (midden) met de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto (links) en de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde (rechts) op de persconferentie in Brussel.
Volledig scherm
Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg (midden) met de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto (links) en de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde (rechts) op de persconferentie in Brussel. © ANP / EPA

NAVO-landen ondertekenen toetredingsprotocollen voor Finland en Zweden

De dertig NAVO-landen hebben dinsdag de toetredingsprotocollen voor Finland en Zweden ondertekend. Dat melden verschillende nationale vertegenwoordigingen bij de NAVO. De ondertekening markeert de start van het ratificatieproces. 

2 reacties

 • Alfons De Schepper

  1 maand geleden
  maar Oekraïne laten ze in de steek
 • Daniel Meuleman

  1 maand geleden
  Van harte welkom Zweden en Finland, jullie veiligheid is nu gewaarborgd onder de NATO paraplu.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Erdogan vreest voor gevechten rond Oekraïense kerncentrale Zaporizja: “We willen geen nieuwe Tsjernobyl”

  Erdogan vreest voor gevechten rond Oekraïense kerncentra­le Zaporizja: “We willen geen nieuwe Tsjernobyl”

  Turkije is bezorgd om het oorlogsgeweld rond de Oekraïense kerncentrale Zaporizja, die onder Russische controle staat. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan waarschuwde donderdag na afloop van de ontmoeting met zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky en VN-secretaris-generaal Antonio Guterres voor het risico op een “nieuw Tsjernobyl”. Guterres pleitte nogmaals voor de terugtrekking van de Russische troepen uit de grootste centrale van Europa.