NAVO-topman Jens Stoltenberg. Rechts een beeld van 1 november van onder meer Russische tanks en gepantserde voertuigen te midden van de aanwezigheid van een grote inzet van grondtroepen aan de noordelijke rand van de stad Yelnya in Rusland.
Volledig scherm
NAVO-topman Jens Stoltenberg. Rechts een beeld van 1 november van onder meer Russische tanks en gepantserde voertuigen te midden van de aanwezigheid van een grote inzet van grondtroepen aan de noordelijke rand van de stad Yelnya in Rusland. © Reuters, AFP

NAVO: “Gevaar dat Rusland Oekraïne overrompelt neemt toe”

Rusland moet Oekraïne niet verder provoceren en agressief bejegenen, waarschuwt de NAVO. Topman Jens Stoltenberg maakt zich zorgen over alle troepen die Rusland aan de Oekraïense grens samentrekt. Daarmee groeit het gevaar dat Rusland Oekraïne verrast, stelt hij. Rusland kan sneller toeslaan en Oekraïne en zijn bondgenoten hebben minder tijd daar wat tegen te doen.

57 reacties

 • Willy VARENDONCK

  2 maanden geleden
  De NAVO drijft zelf als eerste de spanningen op door te trachten Rusland te omsingelen en te wurgen nu trachten ze ook zich in te planten in Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizie, Turkmenisten en Tagikistan; voormalige landen van de USSR
 • Steven Nevets

  2 maanden geleden
  Stop met een land te demoniseren dat in zijn eigen tuin troepen verzamelt. Het Westen staat aan de Russische grens en niet omgekeerd.
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Veel kritiek op Rusland maar de Navo en Europa doen al 20 jaar hetzelfde, landen van het vroegere oostblok inpikken.
 • Joeri Verscheure

  2 maanden geleden
  Stop gewoon met dat invoeren van Russisch gas. Ja het wordt duurder, maar dat is ook maar een cijfer. We gaan er uiteindelijk niet armer van worden, integendeel. Er komen vanzelf alternatieven. Daarna een handelsembargo tegen Rusland.
 • Paul Boutsen

  2 maanden geleden
  Het is al weken dat alle knipperlichten aanstaan. Rusland heeft met zijn gasboycot aangegeven dat als iemand iets tegen haar nieuwe oorlogen begint de gaskraan dicht gaat. Geen enkel land zal een oorlog aan het begin van de winter beginnen, Rusland wel omdat ze dan de gas kunnen dichtdraaien voor ons. En niemand van de EU die iets ziet of zegt...bezig met hun postje en hoogstens met "het klimaat".
 1. ‘The Voice of Holland’-betrokkenen spreken John De Mol tegen: “Er waren helemaal geen kandidatenbegeleiders”
  Showbizz
  14

  ‘The Voice of Hol­land’-betrokke­nen spreken John De Mol tegen: “Er waren helemaal geen kandidaten­be­ge­lei­ders”

  Er waren helemaal geen officiële kandidatenbegeleiders op de set bij ‘The Voice of Holland’. Dat hebben verschillende betrokkenen rond het programma laten weten aan de Nederlandse website AD. John de Mol (66) beweerde donderdag in de uitzending van ‘Boos’ dat er altijd vier kandidatenbegeleiders aanwezig zouden geweest zijn in de studio. “Dat is onzin, die zijn er niet.”
 2. Baltische staten en Tsjechië leveren wapens aan Oekraïne: “Hopen van harte dat Oekraïne ze niet hoeft te gebruiken”
  3

  Baltische staten en Tsjechië leveren wapens aan Oekraïne: “Hopen van harte dat Oekraïne ze niet hoeft te gebruiken”

  Estland, Letland en Litouwen zullen antitank- en luchtafweerraketten naar Oekraïne sturen, en Tsjechië artilleriegranaten. Dat hebben de verschillende ministeries van Defensie van de vier landen vrijdag aangekondigd. Berlijn toont zich vrijdagavond niet opgezet met de plannen: ‘The Wall Street Journal’ weet dat Berlijn de Esten weigert de benodigde toestemming te geven om in Duitsland gemaakte wapens naar Oekraïne te sturen.