NAVO-baas Jens Stoltenberg.
Volledig scherm
NAVO-baas Jens Stoltenberg. © EPA

NAVO-chef Stoltenberg: ook Biden zet druk op Europese bondgenoten

BuitenlandDe aankomende president van de Verenigde Staten, Joe Biden, zal net als de huidige president Donald Trump druk blijven zetten op de Europese leden van het bondgenootschap om hun defensie-uitgaven te verhogen. Dat stelt NAVO-chef Jens Stoltenberg. De nog zittende Trump had volgens Stoltenberg zijn “eigen stijl” en was “vrij duidelijk” naar de andere leden over zijn verwachtingen. Stoltenberg zegt er vrijwel zeker van te zijn dat Biden dezelfde verwachting van de Europese partners zal uiten. 

2 reacties

 • HUGO Wils

  2 maanden geleden
  Mr Cuypers,op het gebied van militaire technologie staat Europa tientallen jaren achter.De Fransen wilden ons land de Rafale aansmeren.Dit toestel is compleet verouderd en slechts twee landen buiten Europa kochten het aan(Egypte,India)en dit met de nodige steekpenningen(India).Het heeft de Fransen bloed zweet en tranen gekost om er een maritieme versie van te maken om op hun vliegdekschip te plaatsen.Op een bepaald moment werd door Frankrijk overwogen om de Amerikaanse F18 Hornet te kopen!
 • luc Cuypers

  2 maanden geleden
  Hij heeft dan nog overschot van gelijk ook . Het kan niet dat Europa er ,75 jaar na het einde van WO2 , nog steeds niet in slaagt zijn eigen defensie te organiseren . Zeker niet sinds het steeds maar meer uitbreidde . De legerdienst terug invoeren zou al een goed begin zijn . Het zou ineens ook een pak problemen met de huidige 20 ers oplossen . Respect is één van de hoekstenen van onze beschaving . Investeren in nieuw materiaal dat niet uit USA , zou onze industrie ten goede komen .
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig