Aleksej Navalny medio september 2020 in het Charité-ziekenhuis in Berlijn.
Volledig scherm
Aleksej Navalny medio september 2020 in het Charité-ziekenhuis in Berlijn. © AFP

Navalny viert eerste verjaardag van zijn vergiftiging met humor: “Corruptie redde mijn leven”

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny (45) bedankt op Instagram iedereen die hielp bij het redden van zijn leven, vandaag precies een jaar geleden. Hij werd toen onwel tijdens een binnenlandse vlucht van Siberië naar Moskou, belandde bewusteloos in een ziekenhuis in Omsk en werd van daaruit overgevlogen naar Duitsland, waar artsen vaststelden dat hij was vergiftigd. “Ik weet gewoon niet wanneer ik het begin van mijn tweede leven moet vieren”, schrijft de veertiger gevat.

2 reacties

 • Jos Brems

  2 maanden geleden
  Respect voor Navalny !
 • Johan Aerts

  2 maanden geleden
  Die Russen die doen just wat ze willen. ..Wie gaat hen wat doen ,, ja juist en dat weten ze maar al te goed. De Russen hun speelveld heel de wereld.
 1. Vermiste wandelaar in berggebied negeert oproepen van hulpdiensten 24 uur lang omdat hij “het nummer niet herkende”
  Colorado

  Vermiste wandelaar in berggebied negeert oproepen van hulpdien­sten 24 uur lang omdat hij “het nummer niet herkende”

  In de Verenigde Staten is een man meer dan 24 uur lang als vermist opgegeven in een berggebied nadat hij niet op tijd was teruggekeerd naar zijn overnachtingsplaats. De hulpdiensten probeerden de wandelaar meermaals te bellen, maar die laatste nam zijn telefoon niet op “omdat hij het nummer niet herkende”. De hiker zou naar eigen zeggen niet geweten hebben dat hij door het reddingsteam werd gezocht.