De Russische Kremlincriticus Aleksej Navalny.
Volledig scherm
De Russische Kremlincriticus Aleksej Navalny. © REUTERS

Navalny klaagt over marteling in strafkamp en start hongerstaking

RuslandDe Russische Kremlincriticus Aleksej Navalny gaat in hongerstaking. Dat heeft hij woensdag aangekondigd. Sinds een aantal weken zit Navalny opgesloten in een strafkamp, maar daar krijgt hij niet de nodige verzorging. Hij maakt ook gewag van marteling, omdat hij meerdere keren per nacht gewekt wordt.

6 reacties

 • Frans Peeters

  2 maanden geleden
  Nu kan de EU zich mee gaan moeien en geen peren meer verkopen aan die Poetin
 • john de Pauw

  2 maanden geleden
  Heren Vincke, Bouwens: jammer vast te stellen dat voor jullie de mensenrechten geen enkele waarden hebben. Toch voorzichtig wezen dat jullie ook niet aan beurt komen..
 • Bruno Weymeis

  2 maanden geleden
  Poetin zal er geen 5 minuten nachtrust voor laten.
 • Luke Vincke

  2 maanden geleden
  Wat een aandachtzoeker. Hij weet uiteraard dat de Westerse pers er graag op inpikt. Tja het staat hem vrij al dan niet te eten, he? Neem zijn bord dan maar weg en kieper het voor zijn ogen in de vuilnisbak.
 • Paul Verbeeck

  2 maanden geleden
  Was er weggebleven , nu verwacht hij zeker dat anderen druk gaan zetten en eventueel nog gaan betalen ook ? Hij had dit op een andere wijze kunnen aanpakken . Maar kreeg hier niet genoeg financiële en andere steun ?
 1. Amerikaanse (17) wint 50.000 dollar bij ‘vaccinatie-loterij’
  Play

  Amerikaan­se (17) wint 50.000 dollar bij ‘vaccinatie-loterij’

  De 17-jarige Nancy Gutierrez heeft zich laten vaccineren. Nu is ze bij de vijftien gevaccineerde mensen die een geldprijs hebben gewonnen bij het “Vax for the Win’- programma in Californië. Ze is heel blij dat ze gevaccineerd is: “We zijn jong en houden er allemaal van om samen te komen met vrienden. En met het vaccin is het veiliger om samen te komen met vrienden.” Ze is niet de eerste die een geldprijs wint na een vaccinatie. Zo won Abbigail Bugenske eerder al 1 miljoen dollar in de staat Ohio. In Washington is er ook de ‘Joints for Jabs’ actie. Met een bewijs van vaccinatie kunnen Amerikanen boven de 21 jaar een gratis joint afhalen bij een cannabiswinkel.