De Russische oppositieleider Alexey Navalny.
Volledig scherm
De Russische oppositieleider Alexey Navalny. © REUTERS

Navalny klaagt over gedwongen staatstelevisie in cel en roept op sancties die niet volk, maar wel Poetin en entourage treffen

Politieke gevangenen in Rusland krijgen dagelijks urenlang staatstelevisie en propagandafilms te verduren, vertelt oppositieleider Alexey Navalny aan The New York Times. "Lezen, schrijven of iets anders doen is verboden. Je moet in een stoel zitten en naar de televisie kijken", aldus Navalny, die verder klaagt over constante controle, videocamera's alom en een cultuur van verklikken.

6 reacties

 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Al deze commentaar bewijst enkel de onwetendheid van de schrijvers.
 • Luc Lepoudre

  1 jaar geleden
  Eigenlijk schrijft hij zelf dat het de bedoeling is om Rusland te onderwerpen aan een politiek systeem zoals wij hier en in de E.U. kennen. Gelukkig zijn de Russen veel slimmer.
 • hans voet

  1 jaar geleden
  De US wil de Russche olie en gas in handen hebben. En de goudvoorraad. Navalny wordt hiervoor gebruikt. Als die diefstal zou lukken: is het Russische volk dan blij ? Hebben ze dan democratie ? Zoals in Afganistan, Irak, Syrie, Libya ? Of zoals in het goede Saoudi Arabie ?
 • Jan vanderwallen

  1 jaar geleden
  Mijnheer Navalny ik denk dat wij hier zorgen genoeg hebben. In Afghanistan hebben we geleerd dat zich bemoeien in andere staten niet loont. Op de VS hoef je zeker niet meer te rekenen.
 • Marc Van Leeuwen

  1 jaar geleden
  Gedwongen staatstelevisie in de gevangenis...dat is wat iedereen in feite krijgt. Ons enige alternatief is geen tv kijken.