De Russische oppositieleider Alexey Navalny.
Volledig scherm
De Russische oppositieleider Alexey Navalny. © REUTERS

Navalny klaagt over gedwongen staatstelevisie in cel en roept op sancties die niet volk, maar wel Poetin en entourage treffen

Politieke gevangenen in Rusland krijgen dagelijks urenlang staatstelevisie en propagandafilms te verduren, vertelt oppositieleider Alexey Navalny aan The New York Times. "Lezen, schrijven of iets anders doen is verboden. Je moet in een stoel zitten en naar de televisie kijken", aldus Navalny, die verder klaagt over constante controle, videocamera's alom en een cultuur van verklikken.

6 reacties

 • Dirk Van Brussel

  2 maanden geleden
  Al deze commentaar bewijst enkel de onwetendheid van de schrijvers.
 • Luc Lepoudre

  2 maanden geleden
  Eigenlijk schrijft hij zelf dat het de bedoeling is om Rusland te onderwerpen aan een politiek systeem zoals wij hier en in de E.U. kennen. Gelukkig zijn de Russen veel slimmer.
 • hans voet

  2 maanden geleden
  De US wil de Russche olie en gas in handen hebben. En de goudvoorraad. Navalny wordt hiervoor gebruikt. Als die diefstal zou lukken: is het Russische volk dan blij ? Hebben ze dan democratie ? Zoals in Afganistan, Irak, Syrie, Libya ? Of zoals in het goede Saoudi Arabie ?
 • Jan vanderwallen

  2 maanden geleden
  Mijnheer Navalny ik denk dat wij hier zorgen genoeg hebben. In Afghanistan hebben we geleerd dat zich bemoeien in andere staten niet loont. Op de VS hoef je zeker niet meer te rekenen.
 • Marc Van Leeuwen

  2 maanden geleden
  Gedwongen staatstelevisie in de gevangenis...dat is wat iedereen in feite krijgt. Ons enige alternatief is geen tv kijken.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.