Brandweermannen proberen het vuur in Gironde onder controle te krijgen, 31 juli.
Volledig scherm
Brandweermannen proberen het vuur in Gironde onder controle te krijgen, 31 juli. © AP

Natuurbranden in Frankrijk hebben nu al recordoppervlakte verwoest

De natuur- en bosbranden in Frankrijk hebben sinds begin dit jaar al een totale oppervlakte van meer dan 47.000 hectare getroffen. Dat blijkt vrijdag uit gegevens van het Europees Informatiesysteem voor Bosbranden (EFFIS). Het gaat nu al om een jaarrecord voor Frankrijk.

 1. FBI doet inval in huis Donald Trump in Florida: "Mijn prachtige huis wordt belegerd”
  Play

  FBI doet inval in huis Donald Trump in Florida: "Mijn prachtige huis wordt belegerd”

  De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zegt dat FBI-agenten zijn huis in Palm Beach in de staat Florida zijn binnengevallen. “Mijn prachtige huis, Mar-a-lago in Palm Beach, wordt op dit moment belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten”, schrijft Trump in een verklaring die hij op zijn eigen sociale netwerk Truth Social plaatste. De FBI-agenten zouden ook Trumps kluis hebben doorzocht. Volgens de Amerikaanse media kadert de inval in een onderzoek naar de manier waarop Trump tijdens zijn presidentschap en na zijn vertrek uit het Witte Huis omging met officiële documenten.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 3. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 1. Muggeninvasie in Toscaanse regio, restaurants sluiten om 21 uur: “Onmogelijk om buiten te eten”

  Muggeninva­sie in Toscaanse regio, restau­rants sluiten om 21 uur: “Onmogelijk om buiten te eten”

  Orbetello in Toscane wordt belegerd door muggen. Door de hoge temperaturen en vochtige hitte zijn de insecten meer dan ooit heer en meester in deze regio en de gevolgen voor toeristen en lokale bewoners blijven niet uit. Restaurants voelen zich genoodzaakt om ‘s avonds sneller te sluiten: “Buiten dineren is onmogelijk geworden”. Het risico bestaat trouwens dat de muggenplaag ook hoofdstad Rome bereikt.