Nationale munt in vrije val leidt tot schrijnende situatie in Turkije: bevolking kan amper nog brood kopen

Veel Turken kunnen zich geen brood veroorloven, en bakkers kunnen het zich niet langer veroorloven om het te maken. Dat is de beroerde situatie in Turkije momenteel met een nationale munt die in ijltempo in waarde daalt, en met een president die maatregelen neemt die tegen de economische consensus ingaan.

61 reacties

 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Ze hebben er om gevraagd, toch?
 • Rudi De Schrijver

  1 jaar geleden
  Wat corruptie al niet kan doen ,ze worden al jaren gesponsord met miljarden door Europa in de migrantenkwestie en toch een torenhoge inflatie het wordt tijd dat er een nieuwe wind blaast over de bosporus Erdogan heeft zijn tijd gehad en het volk heeft genoeg van zijn conservatieve dictatorische manier van werken
 • Jean West

  1 jaar geleden
  nilay cetinkaya Als het loon verdubbeld maar de waarde van uw geld neemt met 50% af en brood verdubbeld in prijs wat heb je dan meer van inkomen om te besteden? Niets.
 • Vital Verstraten

  1 jaar geleden
  En dan durven sommige economen zich nog afvragen waardoor inflatie ontstaat, wel het ontstaat door meer geld bijdrukken of nieuwe schulden of een inkrimping van het aanbod van goederen. Nu steek iedereen het op de gebroken supply chains, maar dat is maar een gedeelte van het verhaal. Het grote verhaal is de lage gemanipuleerde ! rente waardoor het goedkoop is geld te lenen en dus nieuwe geld door het fractioneel banksysteem. JA hoe onze leider een economie in de grond boren, steeds weer!
 • André Gijbels

  1 jaar geleden
  Als de Lira nog meer dieper zakt,ga ik er een pak van kopen,van dra deze terug omhoog gaat, terug verkopen, en dat met dank aan Erdogan ga ik bakken geld verdienen,massa=kassa