De Amerikaanse oud-president Trump op archiefbeeld.
Volledig scherm
De Amerikaanse oud-president Trump op archiefbeeld. © AP

Nationaal archief vroeg Trump vorig jaar al om documenten

Het nationaal archief van de Verenigde Staten vroeg oud-president Donald Trump ruim een jaar voor de inval in Mar-a-Lago al om teruggave van een flink aantal documenten. The Washington Post heeft een e-mail in handen uit mei 2021 waarin het hoofd van de instelling de advocaten van Trump vraagt om het papierwerk.

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. “Trump hield ruim 300 vertrouwelijke documenten achter”

  “Trump hield ruim 300 vertrouwe­lij­ke documenten achter”

  De Amerikaanse autoriteiten hebben dit jaar meer dan driehonderd vertrouwelijke documenten in beslag genomen die nog in het bezit waren van oud-president Donald Trump. De vondst van de eerste 150 documenten in januari dit jaar was een van de factoren die leidden tot de FBI-inval in Mar-a-Lago op 8 augustus. Dat meldt The New York Times. De Amerikaanse National Archives meldt dat het in totaal om meer dan 700 bladzijden gaat.