Links: een beeld van het privéfeest. Rechts: Pierre-Jean Chalençon, de organisator van zeker één van de events. Uit de reportage blijkt dat er elke middag en elke avond nog druk getafeld wordt.
Volledig scherm
Links: een beeld van het privéfeest. Rechts: Pierre-Jean Chalençon, de organisator van zeker één van de events. Uit de reportage blijkt dat er elke middag en elke avond nog druk getafeld wordt. © RV

Nadat journalisten stiekem illegaal feestje voor rijkere klasse in Parijs filmen: dit is de organisator

Journalisten van de Franse tv-zender M6 zijn erin geslaagd om met een verborgen camera te infiltreren op een illegaal feestje voor de rijkere klasse in Parijs. Prijzen voor een menu variëren van 160 tot 490 euro, mondmaskers worden er niet gedragen. “Van zodra u hier binnenkomt, bestaat Covid-19 niet meer”, maakt een personeelslid duidelijk. De organisator van zeker één van de events heeft zich intussen bekend gemaakt als Pierre-Jean Chalençon. Hij verklapte in de reportage nog anoniem dat hij deze week “met enkele ministers in zogenaamde clandestiene restaurants gedineerd heeft”, iets wat hij nu afdoet als “een grapje”. De reportage leidde tot een stortvloed van verontwaardigde reacties bij onze zuiderburen.

142 reacties

 • Pé Gevers

  2 maanden geleden
  En wie denkt dat dit enkel in Parijs zou kunnen gebeuren ...?
 • Leon Mertens

  2 maanden geleden
  Heb diene Chaloncon al op tv gezien France 2 in Affaire conclu verzamelaar en excentriekeling ,zal niet veel gestraft worden !!
 • Frank Morris

  2 maanden geleden
  Als men tot de superrijken behoort kan men alles bekomen. De macht van het geld.
 • imke de meester

  2 maanden geleden
  die man zou in de gevangenis moeten belanden, of als straf enkele maanden verplicht te gaan werken in de covid afdeling of op de intensieve dat zijn ogen open gaan.
 • Bart Mertens

  2 maanden geleden
  Ronny Gyles, veel mensen zijn terecht kritisch tov de maatregelen en de testmethodes. De meesten daarvan beseffen heel goed dat covid potentieel dodelijk is of zware lange termijn gevolgen kan hebben, maar dat staat los van het feit of testing goed werkt en of de opgelegde maatregels zinvol of efficiënt zijn. Ik denk persoonlijk dat je een virus niet kan bedwingen met mondmaskers en handgel en dat het ook weinig zinvol is om dat te proberen. Ik hoop dat je vrouw goed en snel herstelt.
 1. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”

  Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

  Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.