Een met folie ingepakt huis in Meyers, Californië, kan de bosbranden in het gebied doorstaan.
Volledig scherm
Een met folie ingepakt huis in Meyers, Californië, kan de bosbranden in het gebied doorstaan. © AP

Nadat grootste boom ter wereld ingepakt werd: Californische huiseigenaren omwikkelen stulpjes met folie tegen oprukkende bosbranden

“Je voelt je heel stom als het vuur op tijd wordt geblust”, zegt de Amerikaanse Martin Diky. Maar niet als het heel je hebben en houden kan redden natuurlijk. De Californische huiseigenaar spendeerde zo'n 6.000 dollar (pakweg 5.100 euro) aan folie om zijn vakantiehuis nabij Lake Tahoe van de vlammen te redden. Een oplossing die ondanks de hoge prijs veel navolging krijgt.

9 reacties

 • Miguel Leboucq

  4 weken geleden
  Heb jaren in de bossen van Colorado (Boulder) gewoond, waar het ook dikwijls brandt. Het huis was uitgerust met een sproeisysteem op de daken, garage en achtertuin en kon 250L/min sproeien,40 minuten lang. Huizen van de buren hebben gebrand, de onze niet. Dat systeem zou verplicht moeten zijn in alle risicovolle regio's maarja het kost geld.
 • Paulus de Mos

  4 weken geleden
  Nico Lapierre , Geloven dat klimaatsverandering echt is zal de vlammen niet doen stoppen Het huis inpakken met brandwerende dekens ( die hier wat meewarig "folie" genoemd worden) kan dat misschien wel , misschien ook wel niet maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd Als het brandgevaar geweken is haal je het eraf en sla je het op voor een volgende keer Klimaatsverandering is hiermee niet opgelost maar je hebt in ieder geval nog een huis dan
 • Bart Maris

  4 weken geleden
  Op tijd en stond een goede bosbrand is een heel natuurlijk en nuttig proces. Stukken natuur waar decennia lang geen brand is geweest verliezen jaar na jaar een stuk diversiteit. Een bosbrand zorgt er voor dat zaden van soms wel 100 jaar en ouder kunnen ontkiemen in een (opnieuw)zeer rijke bodem. Spijtig van al dat menselijk afval (hier folie genoemd) dat uiteindelijk niet veel nuttigs bij brengt.
 • Marianne Van den Lemmer

  4 weken geleden
  Die boom heeft tientallen, zoniet honderden natuurbranden overleefd. Maar een beetje hulp mag natuurlijk altijd. Trouwens, alleen de voet is ingepakt.
 • bart van brabant

  4 weken geleden
  Dat heet dan climate adaptation. We zijn dus de fase dat we denken dat er nog iets aan te doen valt ook al voorbij.
 1. Eerlijke tiener uit Liberia vindt 43.000 euro en bezorgt het terug aan eigenaar: “Door mijn heldendaad heeft de president me uitgenodigd”
  5

  Eerlijke tiener uit Liberia vindt 43.000 euro en bezorgt het terug aan eigenaar: “Door mijn heldendaad heeft de president me uitgeno­digd”

  Een jongeman uit Liberia, een land gelegen aan de westkust van Afrika, is een nationale held geworden nadat hij 50.000 dollar (zo’n 43.000 euro) op straat vond en het geld aan de rechtmatige eigenaar teruggaf. De 18-jarige Emmanuel Tuloe is door zijn heldendaad uitgenodigd door de president van de republiek George Weah voor een ontmoeting die volgende week zal plaatsvinden.