Barcelona
Volledig scherm
Barcelona © EPA

Nachtklok in Barcelona en andere coronabrandhaarden in Catalonië

In Barcelona en meer dan 150 Catalaanse gemeenten geldt vanaf komend weekend een nachtelijk uitgaansverbod van 01.00 tot 06.00 uur. Het Hooggerechtshof van de Spaanse regio heeft ingestemd met dit voorstel van de Catalaanse regering.

 1. België kleurt opnieuw oranje op de Europese coronakaart, toeristische gebieden donkerrood

  België kleurt opnieuw oranje op de Europese corona­kaart, toeristi­sche gebieden donkerrood

  Ons land kleurt opnieuw volledig oranje op de nieuwe kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie- en bestrijding (ECDC). Het ECDC brengt wekelijks een stand van zaken van de Europese reisbestemmingen uit. Dat gebeurt in de vorm van groene, oranje en rode kleurcodes op een kaart. Tot vanmorgen kleurde ons land groen, maar door het stijgende aantal besmettingen, verandert dat advies nu naar oranje.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.