William Green werd doodgeschoten door een politieagent terwijl hij geboeid in een politiewagen zat.
Volledig scherm
William Green werd doodgeschoten door een politieagent terwijl hij geboeid in een politiewagen zat. © AP

Nabestaanden van in VS gedode zwarte man krijgen 20 miljoen dollar

In de Verenigde Staten krijgen de nabestaanden van een zwarte man die door een agent werd doodgeschoten een schadevergoeding van 20 miljoen dollar (17,14 miljoen euro). Dat heeft de advocaat van de familie vandaag bekendgemaakt.

  1. Politieagent Seattle rijdt met fiets over hoofd van betoger

    Politie­agent Seattle rijdt met fiets over hoofd van betoger

    Vier maanden na de dood van George Floyd woeden de Black Lives Matter-betogingen in de Verenigde Staten nog steeds hevig voort. Donderdag bereikten ze een nieuw hoogtepunt nadat bekend raakte dat de agent die verantwoordelijk is voor de dood van Breonna Taylor niet vervolgd wordt. Tijdens een demonstratie in Seattle deed een agent geen moeite om een betoger die op de weg lag te ontwijken. Hij reed met zijn fiets recht over diens hoofd. De agent werd geschorst en er werd een onderzoek naar hem ingesteld.
  2. Het tragische verhaal van Breonna Taylor: hoe zwarte verpleegster in eigen huis werd doodgeschoten door witte agenten

    Het tragische verhaal van Breonna Taylor: hoe zwarte verpleeg­ster in eigen huis werd doodgescho­ten door witte agenten

    In de Verenigde Staten wordt massaal geprotesteerd tegen de beslissing om drie witte agenten buiten vervolging te stellen voor de dood van een zwarte vrouw. Breonna Taylor (26) werd in maart in haar eigen huis neergekogeld bij een foutgelopen politie-inval. Wie was de jonge verpleegster? Hoe kwam ze precies aan haar einde? En waarom veroorzaakt de zaak zo veel ophef? Een overzicht.