Aimal, broer van Ezmarai Ahmadi die door de Amerikaanse inlichtingendiensten ten onrechte geïdentificeerd werd als een militant van Islamitische Staat.
Volledig scherm
Aimal, broer van Ezmarai Ahmadi die door de Amerikaanse inlichtingendiensten ten onrechte geïdentificeerd werd als een militant van Islamitische Staat. © AFP

Nabestaanden slachtoffers droneaanval Kaboel eisen compensatie

De nabestaanden van de slachtoffers van de Amerikaanse droneaanval op een vermoedelijk IS-doel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, eisen compensatie. Ze willen ook dat de Amerikanen zich persoonlijk komen excuseren.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Brits parlementslid (69) overleden na mesaanval in kerk, politie spreekt van terreurdaad
  Play

  Brits parlements­lid (69) overleden na mesaanval in kerk, politie spreekt van terreur­daad

  In het Verenigd Koninkrijk is een parlementslid overleden na een mesaanval in een kerk in zijn kiesdistrict in Leigh-on-Sea. De 69-jarige David Amess werd meerdere keren gestoken door een man die kwam binnengelopen tijdens een burgerraadpleging in de kerk. Het conservatieve parlementslid ging daar in gesprek met mensen uit het district. Een 25-jarige verdachte is opgepakt. Op de plaats van de steekpartij is ook een mes gevonden. De politie bevestigt dat het om een terreurdaad gaat.