Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © AP

Na ware ‘blame game’ wijst Kremlin schuldigen aan voor chaos bij mobilisatie

De gedeeltelijke militaire mobilisatie heeft tot chaos en grote onrust geleid bij de Russische bevolking. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat bij de autoriteiten in Moskou een zwartepietenspel is losgebarsten om de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven. En de enige ‘echte’ schuldigen van die warboel heeft het Kremlin nu gevonden, zo meldt het gerespecteerde Institute for the Study of War (ISW).

31 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Poetin ontmenselijkt niet alleen de Oekraiense bevolking, maar ook de Russische. Hij is perfect en als iets misloopt is het de schuld van iemand anders. Dan is er ook nog de ingeburgde grootschalige corruptie van hoog tot laag. Ook in het leger. Ik sta versteld over de armoede in Rusland na 22 jaar Poetin regime.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Misschien kunnen we dat wapen van het referendum zelf ook gebruik tegen Poetin. Referenda in Georgië, Moldavië... of ze willen aansluiten bij de NAVO.
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Het zal weeral het Westen zijn zeker zoals altijd daar
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  De Russische bureaucratie werkt niet en is corrupt. Wie had dat gedacht!
 • David Lievens

  2 maanden geleden
  Snugger, zet uw leger nog wat meer te kakken. Binnenkort raken de schuldigen op natuurlijk. Dan zullen mannen als Peskov beginnen verdwijnen.
 1. Russen betalen tot wel 28.000 euro voor vlucht met privéjet om aan mobilisatie te ontsnappen: “Situatie is compleet absurd”

  Russen betalen tot wel 28.000 euro voor vlucht met privéjet om aan mobilisa­tie te ontsnappen: “Situatie is compleet absurd”

  De mobilisatie in Rusland heeft de vraag naar vliegtickets doen exploderen. Russen boeken massaal vluchten naar het buitenland, en daar hebben ze vaak grote sommen geld voor over. Zelfs een plaatsje op een privéjet is momenteel erg gegeerd, al is het allesbehalve goedkoop. Zo moeten passagiers maar liefst 22.000 tot 28.000 euro (!) voor een ticket ophoesten. “De situatie is compleet absurd”, zegt Yevgeny Bikov, de directeur van een jetbedrijf in Moskou.