Offerfeest.
Volledig scherm
Offerfeest. © ton wiggenraad

Na verbod op onverdoofd slachten in Vlaanderen vindt ook Nederland verandering noodzakelijk: “Offeren van dieren moet verboden worden”

Vandaag mag er in Vlaanderen voor een laatste keer onverdoofd geslacht worden, ter gelegenheid van het Offerfeest. Vanaf 2019 geldt immers een totaalverbod op onverdoofd slachten. In Nederland geldt sinds dit jaar de ‘veertig secondenregel’ maar dierenorganisaties pleiten voor nultolerantie voor het offeren van dieren.

 1. Trump geeft groen licht voor machtsoverdracht: “Dichter bij een overgave zal hij niet komen”

  Trump geeft groen licht voor machtsover­dracht: “Dichter bij een overgave zal hij niet komen”

  De machtsoverdracht in de Verenigde Staten aan de nieuwe regering van de verkozen president Joe Biden kan officieel beginnen. Dat schrijft Emily Murphy, het hoofd van de Amerikaanse overheidsdienst General Services Administration (GSA), in een brief aan Biden. President Trump laat in een tweet weten dat hij Murphy toestemming heeft gegeven de overdrachtspapieren te tekenen, maar zegt de strijd rond de verkiezingsuitslag wel te blijven voortzetten. “Dichter bij een overgave zal hij niet komen”, stelt onze experte in Washington D.C. Greet De Keyser.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Laatste Offerfeest met onverdoofd slachten in Vlaanderen. Wat haalt het uit en wat zullen moslims volgend jaar doen?

  Laatste Offerfeest met onverdoofd slachten in Vlaanderen. Wat haalt het uit en wat zullen moslims volgend jaar doen?

  Wereldwijd vieren moslims vandaag het Offerfeest. Het Eid al-Adha, zoals de Arabische naam luidt, duurt drie dagen en vindt traditioneel plaats op de derde dag van de jaarlijkse bedevaart naar Mekka. Ook in ons land laten moslimfamilies vandaag een dier op rituele wijze slachten, om het daarna samen op te eten of te verdelen. In Vlaanderen is het de laatste keer dat dat onverdoofd kan: vanaf volgend jaar geldt er een totaalverbod. Bayram Saatci, ondervoorzitter van de Moslimexecutive, verwacht dat veel moslims in 2019 naar hun land van herkomst zullen reizen voor het slachtritueel. Dat zegt hij in 'De Ochtend' op Radio 1.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië