Het Amerikaans vliegdekschip USS Harry S. Truman zal deelnemen aan de oefeningen.
Volledig scherm
Het Amerikaans vliegdekschip USS Harry S. Truman zal deelnemen aan de oefeningen. © AP

Na Russische plannen: ook NAVO gaat oefenen in Middellandse Zee

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft grote marine-oefeningen van de NAVO in de Middellandse Zee aangekondigd. De bekendmaking volgt een dag nadat Rusland bekendmaakte ongeveer tegelijkertijd grote manoeuvres te houden op meerdere zeeën, inclusief de Middellandse Zee. Onder meer het Amerikaanse vliegdekschep USS Harry Truman zal deelnemen aan de manoeuvres.

 1. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon”
  Play

  Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschil­len­de landen. Dat is erg ongewoon”

  De bekende Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in meerdere landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er al gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan persbureau Belga.
 2. Federale regering neemt verdere maatregelen tegen asielfraude met schijnrelaties en schijnerkenningen

  Federale regering neemt verdere maatrege­len tegen asielfrau­de met schijnrela­ties en schijner­ken­nin­gen

  De federale regering neemt verdere maatregelen om fraude tegen te gaan met schijnrelaties en -erkenningen om op die manier verblijfsrecht in ons land te krijgen. Ze heeft daarvoor vrijdag een koninklijk besluit van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (cd&v) goedgekeurd. Van zodra iemand eenmaal probeert een schijnrelatie af te sluiten, wordt dat geregistreerd en zichtbaar voor alle bevoegde instanties.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Spanje en Verenigd Koninkrijk bereiden aankopen van duizenden vaccins tegen apenpokkenvirus voor

  Spanje en Verenigd Koninkrijk bereiden aankopen van duizenden vaccins tegen apenpokken­vi­rus voor

  Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid bereidt zich voor om duizenden doses te kopen van een vaccin dat is goedgekeurd tegen de traditionele pokken, en dat eveneens efficiënt blijkt om de verspreiding van het apenpokkenvirus af te remmen. Dat schrijft de Spaanse krant ‘El País’. In Spanje zijn er tot nu toe zeven besmettingsgevallen gemeld. Buurland Portugal telt er momenteel dubbel zoveel. Met de beslissing volgt Spanje het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk, dat ook al is begonnen met het aanleggen van een vaccinvoorraad.