De coronapil van Merck.
Volledig scherm
De coronapil van Merck. © AP

Na Pfizer-pil krijgt ook coronamedicijn van Merck groen licht in Verenigde Staten

Een dag na de goedkeuring van de coronapil van Pfizer heeft ook die van concurrent Merck groen licht gekregen van het Amerikaanse voedsel- en medicijnenagentschap ‘Food and Drug Administration’ (FDA). Het agentschap liet eerder al weten dat de goedkeuring van de coronapillen een belangrijke stap is in de strijd tegen de coronapandemie. Zo zouden de medicijnen miljoenen patiënten een behandeling kunnen bieden.

 1. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon”
  Play

  Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschil­len­de landen. Dat is erg ongewoon”

  De bekende Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in meerdere landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er al gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan persbureau Belga.
 1. Zeldzame Chinese vaas, die jarenlang gewoon in keuken stond als decoratie, verkocht voor 1,8 (!) miljoen euro

  Zeldzame Chinese vaas, die jarenlang gewoon in keuken stond als decoratie, verkocht voor 1,8 (!) miljoen euro

  Een zeer zeldzame Chinese vaas uit de achttiende eeuw is verkocht voor maar liefst 1,5 miljoen Britse pond (omgerekend zo’n 1,8 miljoen euro). De vader van de eigenaar had het unieke stuk in de jaren tachtig gekocht voor “ongeveer honderd Britse pond”. Jarenlang stond de vaas gewoon als decoratie in de keuken van de zoon, die geen idee had wat voor een bijzonder object hij in huis had.