De Zweedse hoofdstad Stockholm
Volledig scherm
De Zweedse hoofdstad Stockholm © AFP

Na opstoot van aantal besmettingen en coronadoden zakt vertrouwen Zweedse bevolking in aanpak regering

Het vertrouwen van de Zweedse bevolking in het vermogen van de autoriteiten om de gezondheidscrisis te bedwingen, neemt verder af nu de coronacijfers steeds slechter worden. Premier Stefan Löfven heeft aangekondigd dat de middelbare scholen moeten overschakelen op afstandsonderwijs: “Wat het land nu doet, zal bepalen hoe we Kerstmis kunnen vieren”.

2 reacties

 • Daan Roos

  2 maanden geleden
  Het virus is nog steeds teveel aanwezig, zeker in Zweden. Dit een zware 3de golf deze winter. Men ziet immers dat virussen steeds aan kracht winnen in de winter.
 • Patrick Desmet

  2 maanden geleden
  Ik herinner mij Magie De Block nog bij één van haar laatste blunders." We gaan hier in België de maatregelen volgen zoals in Zweden." Oef. Ben ik blij dat er Maggie geen deel meer uitmaakt van het beleid. Dat zijn toch al een paar duizenden doden minder.
 1. Zweden transporteert meer dan 2.000 Moderna-vaccins bij een te lage temperatuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken”

  Zweden transpor­teert meer dan 2.000 Moderna-vac­cins bij een te lage tempera­tuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken”

  In Zweden zijn 2.100 vaccins van Moderna bij een te lage temperatuur bewaard, waardoor ze mogelijk niet langer werken. Dat schrijven verschillende Zweedse media. Het liep fout tijdens een levering van het Moderna-vaccin waarbij de transportfirma de temperatuur had ingesteld op de aanbevolen temperatuur voor het vaccin van Pfizer/BioNTech. Die ligt echter een stuk lager dan de aanbevolen temperatuur van -40 graden voor het transport van het Moderna-vaccin.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo