Rechter Clarence Thomas.
Volledig scherm
Rechter Clarence Thomas. © AP

Na neersabelen abortusrecht in VS: ultraconservatieve rechter Hooggerechtshof opent aanval op homoseks, homohuwelijk en anticonceptie

De ultraconservatieve rechter Clarence Thomas (74) van het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft te kennen gegeven dat hij ook het recht op het homohuwelijk, het recht om seks te hebben met wie je zelf wil en anticonceptie aan banden wil leggen in de Verenigde Staten. Ze zijn namelijk gebouwd op de rechtstheorie van het (neergesabelde) federale abortusrecht.

 1. Franse regering bestelt laserwapen voor Olympische Spelen in Parijs

  Franse regering bestelt laserwapen voor Olympische Spelen in Parijs

  Beachvolleybal tegen de achtergrond van de Eiffeltoren, paardensport in de prachtige tuin van het paleis van Versailles en de openingsceremonie op de Seine - Frankrijk is van plan om bezoekers van over de hele wereld te bekoren met alles wat Parijs te bieden heeft tijdens de Olympische Zomerspelen van 2024. De nieuwste, maar minder glamoureuze toevoeging aan het Olympische arsenaal is een laserwapensysteem dat drones uit de lucht zal schieten.
 2. Bezette Oekraïense regio wil referendum over opname in Rusland
  Oorlog in Oekraïne

  Bezette Oekraïense regio wil referendum over opname in Rusland

  De door Moskou aangewezen autoriteiten in de gedeeltelijk bezette Oekraïense regio Zaporizja kondigden officieel voorbereidingen aan voor een referendum omtrent de aanhechting van het gebied aan Rusland. "Ik heb een order ondertekend opdat de centrale kiescommissie voorbereidingen begint te treffen voor de organisatie van een referendum omtrent de aanhechting aan Rusland", zei Jevgeni Balitski, als hoofd van het door Moskou aangesteld civiel en militair bestuur van deze door de Russen bezette zuidelijke regio.