Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Na het verscheuren van de speech: hoe het respect tussen Pelosi en Trump omsloeg in haat en de voorbije maanden steeds tastbaarder werd

Iedereen keek afgelopen nacht met open mond toe hoe de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi na de State of the Union van president Trump haar kopij van zijn speech in stukken scheurde. Het was een nieuw hoogtepunt in de alsmaar gespannener relatie tussen de twee politieke kopstukken. Een reconstructie van hoe het aanvankelijke respect tussen Trump en Pelosi omsloeg in haat en hoe die de jongste maanden steeds tastbaarder werd.

22 reacties

 • Verstappen Martine

  1 jaar geleden
  Niet alleen in België zijn de politici kleine kinderen met een heel groot ego.
 • Richard Tolenaars

  1 jaar geleden
  Pelosi is bijna tachtig maar kan haar machtsspelletjes niet laten en dat staat op haar gezicht te lezen. Ga toch lekker genieten van het leven.
 • Herbert Verbeeck

  1 jaar geleden
  Reken maar al vier extra jaren voor die gek. Vooral omdat de democraten geen werk maken van een allen voor één plan. Ze hebben momenteel geen geschikte kandidaat. Erg. We gaan nog wat meemaken met vier jaar extra Trump. Hou je maar al vast Europa!
 • Dirk Baarendse

  1 jaar geleden
  Ik begrijp niet hoe een president in staat is om personen die tegen hem zouden getuigen, te verbieden om te komen getuigen. Dit is toch puur machtsmisbruik? En was het nu net niet daarom dat de afzettingsprocedure was opgestart?
 • Fons Casteels

  1 jaar geleden
  Wie zich goed informeert, weet dat Trump weigerde om Pelosi een hand te geven als reactie op een eerdere onbeschoftheid van Pelosi. Pelosi had net ervoor geweigerd om Trump via de gebruikelijke en plechtige formule welkom te heten. Pelosi zei enkel "leden van het Congress: de president". Dat, en het verscheuren van de speech, maakt Pelosi ongeschikt als parlementsvoorzitter.
 1. Trump houdt State of The Union: “De jaren van economisch verval zijn voorbij”
  UPDATE

  Trump houdt State of The Union: “De jaren van economisch verval zijn voorbij”

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn jaarlijkse State of the Union-toespraak gebruikt om vooral zijn economische resultaten van de afgelopen jaren te benadrukken. Hij zei dat het land er beter voorstaat dan ooit tevoren. "De vijanden van Amerika zijn op de vlucht, de rijkdom van Amerika neemt toe, de toekomst van Amerika ziet er rooskleurig uit", aldus Trump die spreekt van een "grote Amerikaanse comeback".
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten