AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Na getuigenissen over verkrachtingen, executies en plunderingen in Oekraïne: “Tijd voor een arrestatiebevel tegen Poetin”

Er duiken meer beelden en getuigenissen op over de wreedheden die het Russische leger zou hebben begaan in Oekraïne. De schreeuw om president Poetin als opperbevelhebber voor het Internationaal Strafhof te brengen, zwelt aan. “Hij is een oorlogscrimineel.” Komt er binnenkort een aanhoudingsbevel?

248 reacties

 • Georgette Vanoverbeke

  6 maanden geleden
  Rusland moet overal buiten gezet worden ,en al zeker uit de Navo de WGO en overal waar Rusland inzit ,en die psychopaten waaronder poetin moeten zo vlug mogelijk opgeruimd worden ,ik hoop door hun eigen entourage of zo spoedig mogelijk berecht worden voor oorlogsmisdaden door het oorlogstribunaal zo dat ze geen mensen meer kunnen vermoorden.
 • Veerle Mertens

  6 maanden geleden
  Putin zal nooit terechtstaan voor wat hij aanricht, hij word teveel beschermt door zijn vriendjes en rijke oligarchen. Het word tijd dat de inwoners van Rusland echt massaal op straat gaan komen, maar ja die zijn dan weer zo gebrainwasht dat ze toch niet geloven wat er gebeurt in Oekraïne. Ik vrees dat die een oorlog gaat worden waarbij wij nooit de schuldigen gaan kunnen straffen.
 • Francois Herrygers

  6 maanden geleden
  Het wordt hoog tijd dat deze wrede moordenaar berecht wordt voor het tribunaal met al zijn medeplichtigen laat recht geschieden als dit nu niet meer kan heeft zo een tribunaal geen zin meer
 • Guido Allegaert

  6 maanden geleden
  Zelinski is een echte leider voor zijn volk en land. Hij vraagt hulp voor het onrecht. Denk maar eens van wie jullie hulp zouden krijgen als je wordt aangevallen op straat. Ik denk dat de meesten onder u, net als de Navo, niet willen betrokken geraken. Sommige critici hier zouden beter eens in de spiegel kijken alvorens propaganda, die lijkt op de Russische, te posten.
 • Yolande MARIS

  6 maanden geleden
  Dan ook arrestatie bevelen voor elke Amerikaanse president.Iedereen gelijk behandelen aub.
 1. Als deze man je volgt, dan staat Poetin op het punt om je te vermoorden
  PREMIUM

  Als deze man je volgt, dan staat Poetin op het punt om je te vermoorden

  De Russische dissident Boris Nemtsov werd al tien maanden geschaduwd door een FSB-agent toen hij in 2015 stierf. Officieel werd de man die eigenlijk op de stoel van Vladimir Poetin had moeten zitten, vermoord door een groepje Tsjetsjenen zonder duidelijk motief. Maar dat precies dezelfde FSB-agent ook drie andere vijanden van Poetin volgde alvorens zij het slachtoffer werden van moordpogingen, werpt nu een ander licht op zijn lot.