Volgens professor Herman Matthijs speelt het aspect ‘afrekening’ een rol bij de inval van de FBI.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens professor Herman Matthijs speelt het aspect ‘afrekening’ een rol bij de inval van de FBI. © Jonas Lampens/ID / AFP

Na FBI-inval in Mar-a-Lago: “Het echte gevaar voor de verdere politieke carrière van Trump is wat er in november gaat gebeuren”

Speurders van de FBI hebben gisteren bijna de hele dag het vakantiedomein Mar-a-Lago (Palm Beach) van Donald Trump doorzocht. “Nooit eerder gezien”, zegt VS-correspondente Greet De Keyser. De Trumps spreken van een politieke afrekening. “Dat speelt zeker mee. Biden was hier perfect van op de hoogte”, zegt Amerika-kenner professor Herman Matthijs (UGent en VUB).

50 reacties

 • mark germanus

  2 maanden geleden
  Alles is goed genoeg bij de Democraten om te verhinderen dat Trump zich opnieuw kandidaat stelt. Moest hij dan toch erdoor komen en herkozen worden, gaan er veel aan de dop staan daar, bij het FBI, magistratuur en de nodige volksvertegenwoordigers .Het clubje van Biden zal serieus uitgedund worden.
 • Yves Souvenir

  2 maanden geleden
  ze zoeken al 5 jaren zonder iets te vinden .. als ze de bank biljetten kunnen nummeren in de USA moet dat ook kunnen met de stembrieven.
 • Peter Buyck

  2 maanden geleden
  Sedert wanneer is gerechtigheid een afrekening? De FBI en Justitie moeten nog communiceren over de resultaten van de huiszoeking. Diefstal van (waardevolle) overheidsdocumenten is strafbaar. Het is pas een afrekening als iemand uit de entourage van Biden overheidsdocumenten zou doorgeven aan Trump.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Ik denk dat Trump niet meteen veroordeeld wordt omdat Washington van hem geen martelaar wilt maken. Met of zonder Trump zijn er Amerikaanse staten waar de bevolking (vrij ongeschoold) zichzelf willen besturen zonder de federale staat. Trump belichaamt die stroming. Maar zonder Trump is dat anti-establishment gedrag niet weg.
 • ralph ernst

  2 maanden geleden
  Wat een verachtelijke persoon deze Trump ! Dat zo een bananen-republiek president zo een groot en machtig land mocht besturen, dit gaat er bij mij niet in mijn verstand !
 1. FBI doet inval in huis Donald Trump in Florida: "Mijn prachtige huis wordt belegerd”

  FBI doet inval in huis Donald Trump in Florida: "Mijn prachtige huis wordt belegerd”

  De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zegt dat FBI-agenten zijn huis in Palm Beach in de staat Florida zijn binnengevallen. “Mijn prachtige huis, Mar-a-lago in Palm Beach, wordt op dit moment belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten”, schrijft Trump in een verklaring die hij op zijn eigen sociale netwerk Truth Social plaatste. De FBI-agenten zouden ook Trumps kluis hebben doorzocht. Volgens de Amerikaanse media kadert de inval in een onderzoek naar de manier waarop Trump tijdens zijn presidentschap en na zijn vertrek uit het Witte Huis omging met officiële documenten.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.