Een Iraanse demonstrante deze week op een solidariteitsbijeenkomst van Iraanse vrouwen in San Francisco.
Volledig scherm
Een Iraanse demonstrante deze week op een solidariteitsbijeenkomst van Iraanse vrouwen in San Francisco. © REUTERS

Na eindeloos verzet en hevige protesten “denkt Iran na over hoofddoekwet"

Het Iraanse parlement en de rechterlijke macht buigen zich over wetsvoorstellen rond het verplicht dragen van de hoofddoek voor vrouwen. Dat zei procureur-generaal Mohammad Jafar Montazeri gisteren tegen het staatspersbureau Isna.

 1. Antwerpse vrouwen getuigen hoe ze mishandeld werden: “Accepteer wat er gebeurd is en ga verder met je leven. Anders heeft hij gewonnen”
  PREMIUM
  MERKSEM

  Antwerpse vrouwen getuigen hoe ze mishandeld werden: “Accepteer wat er gebeurd is en ga verder met je leven. Anders heeft hij gewonnen”

  Julie Van Espen, Mahsa Amini, Ilse Uyttersprot. Allen werden ze fataal slachtoffer van gendergerelateerd geweld. In het teken van de internationale dag tegen geweld op vrouwen eerde de vzw Human Welfare Association (HWA) hen zaterdag in ontmoetingscentrum Merksemdok. Ook kwamen er mishandelde vrouwen aan het woord die het gelukkig wel nog kunnen navertellen. “Dankzij HWA heb ik mijn angsten overwonnen en kan ik vrouwen helpen die hetzelfde doormaken.”
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. PORTRET. Ayatollah Ali Khamenei, de trouwe bondgenoot van Poetin die zijn depressieve buien verdrijft met schunnige grappen en kaviaar
  PREMIUM

  PORTRET. Ayatollah Ali Khamenei, de trouwe bondgenoot van Poetin die zijn depressie­ve buien verdrijft met schunnige grappen en kaviaar

  Rusland heeft groen licht gekregen om zelf Iraanse drones te gaan maken — tuigen die het nu al volop tegen Oekraïne gebruikt. Dat Iran zo Poetins trouwste bondgenoot wordt, spruit voort uit gedeelde haat. “Wij hebben Amerika nodig als vijand”, geeft ayatollah Ali Khamenei (83) grif toe. Hij staat al 33 jaar aan het hoofd van de streng-islamtische staat, al is hij zelf niet altijd zo vroom als hij lijkt.