Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Na een jaar eigenwijs zijn, zoekt Zweden zondebok: “Er was een tijd dat er elke dag wel iemand stierf die hier klant was”

Zweden is vanaf het eerste moment tijdens de coronacrisis een buitenbeentje geweest. Kritiek van buitenaf werd niet gewaardeerd. Want Zweden is toch altijd de beste? Toch klinkt ook in het land zelf de vraag hoe goed het ‘Zweedse model’ eigenlijk is.

 1. Voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden door coronavirus en kanker: “Immuunsysteem aangetast”
  Play
  9

  Voormalige Amerikaan­se minister van Buitenland­se Zaken Colin Powell overleden door coronavi­rus en kanker: “Immuunsys­teem aangetast”

  Colin Powell, onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is maandag bezweken aan complicaties ten gevolge van het coronavirus. Dat meldt zijn familie in een mededeling op Facebook. Powell was de eerste zwarte Amerikaan aan het hoofd van het leger, en later werd hij ook de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken. De oud-minister werd 84.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.