Een desolate wandelaar in het historische centrum van Arras (Pas-de-Calais).
Volledig scherm
Een desolate wandelaar in het historische centrum van Arras (Pas-de-Calais). © AFP

Na Duinkerke en Nice ook weekendlockdown voor Pas-de-Calais

In Frankrijk gaat een derde regio in een weekendlockdown. Inwoners van de noordelijke regio Duinkerke en het zuidelijke Nice en omstreken mochten in het weekend al niet zonder geldige reden naar buiten, en daar komt nu het eveneens noordelijke departement Pas-de-Calais bij. Premier Jean Castex kondigde dat aan op een persconferentie. 

4 reacties

 • Leo de Clercq

  2 maanden geleden
  weekend-lockdowns werden ook sinds begin dit jaar ingevoerd in Portugal. Gelukkig moet het bij ons (nog) niet. op een of andere manier worden we (voorlopig) gespaard van een derde golf.
 • walter vermeulen

  2 maanden geleden
  Frankrijk zelfde probleem in belgie Klungellen
 • Annie Vancauteren

  2 maanden geleden
  Na een week werken binnenblijven. Waar blijven ze het halen. Buiten geen besmettingen.
 • Jan Van Gent

  2 maanden geleden
  Daar zijn ze tenminste op tijd met in te grijpen niet zoals bij ons altijd vijf stappen te laat ! Als je ziet op wat korte tijd ze daar op de bal spelen en hier bij ons altijd maar alles wordt uitgesteld en rond de pot gedraaid ze kijken bijna alles van Frankrijk af ze zouden beter dat ook eens afkijken ze kunnen nog heel veel leren onze Top ... welke top dat is mij niet duidelijk ... Top ...
 1. Antwerps bedrijf geeft personeel volgende week extra vakantie om hen te laten bekomen van coronamoeheid
  11

  Antwerps bedrijf geeft personeel volgende week extra vakantie om hen te laten bekomen van coronamoe­heid

  Het digitale communicatiebedrijf Marbles uit Antwerpen geeft zijn personeel volgende week twee extra dagen vakantie “om energie te tanken” na een jaar vol coronastress. Volgens COO/Creator of Opportunities Tim Berghmans voelt Marbles dat de werknemers nood hebben aan ruimte om hun batterijen op te laden “door het uitblijven van duidelijk perspectief”. Het is niet de eerste stunt van het bedrijf, dat eerder al alle regels afschafte en het personeel zelf nieuwe collega’s laat kiezen.
 2. Beierse premier Söder geeft poging om Duits bondskanselier te worden op

  Beierse premier Söder geeft poging om Duits bondskanse­lier te worden op

  Markus Söder, de premier van Beieren, geeft zijn pogingen op om de kandidaat-premier te worden voor de christendemocraten bij de Duitse verkiezingen in september. De partij van Söder, de CSU, is de zusterpartij van de CDU en in de nationale politiek trekken ze samen op als de 'unie'. Armin Laschet is nu definitief de man die Angela Merkel namens de christendemocraten opvolgt als de verkiezingsuitslagen dat toelaten.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen