Sarah Boyle met haar zoontje Teddy. Later kreeg ze nog een zoontje, Louis.
Volledig scherm
Sarah Boyle met haar zoontje Teddy. Later kreeg ze nog een zoontje, Louis. © Sarah Boyle

Na dubbele borstamputatie en chemokuur krijgt Sarah (28) te horen dat ze nooit borstkanker heeft gehad

Sarah Boyle (28) is een gebroken vrouw. Maandenlang onderging ze chemotherapie waarna haar borsten werden geamputeerd - om dan naderhand te horen dat de diagnose verkeerd was en ze helemaal geen borstkanker had.

19 reacties

 • danny buyse

  2 jaar geleden
  Ik geloof daar geen snars van dat ze geen schade vergoeding zal krijgen. Een beetje menselijk blijven hé. Als morgen mijn rechter been moet afgezet worden en per vergissing amputeren ze de linker zou ik eens willen zien geen schade vergoeding te krijgen.
 • adam naaktgeboren

  2 jaar geleden
  Ze heeft lichamelijke schade en blijvende gevolgen voor haar gezondheid en toekomst. Er zijn fouten gemaakt op verschillende niveaus. Ziekenhuis zal er niet onderuit kunnen en de fouten zijn gemakkelijk te bewijzen. De vrouw die een behandeling moest krijgen is ofwel niet of veel te maat gestart, dus twee patiënten kunnen klacht neerleggen.
 • Leo Peeters

  2 jaar geleden
  Zou het ziekenhuis het niet aangedurfd hebben, niet gekund hebben of het niet gewild hebben dat deze gruwelijke fout in de doofpot belandde? Over hun ‘eerlijkheid’ stel ik me toch vragen (is het buiten hun wil uitgekomen?)
 • Juliette Francois

  2 jaar geleden
  Ofschoon preventie en onderzoeken noodzakelijk zijn, blijkt het soms mis te gaan door overdiagnose omdat de gezwellen niet altijd herkenbaar zijn. Romain, je reactie is harteloos en als je het artikel leest, is het bijlange niet zeker dat ze er bovenop komt.
 • Tania Van geit

  2 jaar geleden
  Iemand die ik ken heeft dit hier in België ook meegemaakt, wel geen borstamputatie wel 2 zware kuren chemo en uiteindelijk voor niets, is ook aan het licht gekomen Door een 2de opinie, maar begin eenst te procederen tegen een ziekenhuis, ze bieden enkel hun exuses aan en dat is het