Na de vulkaanuitbarsting op La Palma: huizen bedekt onder miljoenen kubieke meters as

De afgelopen dagen mochten ongeveer 2.000 van de 7.000 geëvacueerde inwoners van het eiland La Palma naar huis terugkeren na de verwoestende vulkaanuitbarsting. De huizen van velen van hen zijn bedekt onder de meer dan 200 miljoen kubieke meter lava en as die door de Cumbre Vieja werden uitgespuwd en achtergelaten.

6 reacties

 • karin verwimp

  1 jaar geleden
  Zolang het as is gaat het nog. 't Is een berg werk maar dat spul krijg je vrij makkelijk opgeruimd. Die lava is wat anders. Maar ik zou daar niet terug gaan wonen. Binnen 50 jaar of minder is het bijna zeker opnieuw prijs.
 • jan tobbak

  1 jaar geleden
  ja overal beton en huizen maar de natuur blijft de baas ,
 • Nick Vande Walle

  1 jaar geleden
  Werk verzekerd daar
 • André Degrote

  1 jaar geleden
  Kom het maar tegen. Veel moed, alleen al voor de opkuis.
 • Jonathan Dekeyser

  1 jaar geleden
  En wij hier maar klagen dat we eens niet op restaurant kunnen gaan eten. Zouden we niet beter wat relativeren en eens stilstaan bij hoe goed we het hebben? Voor de mensen op La Palma is dit een drama.
 1. “Wij dulden dit soort vuiligheid hier niet”: Australische senator probeert speech te verstoren, maar wordt tegen de grond gekwakt door politie

  “Wij dulden dit soort vuiligheid hier niet”: Australi­sche senator probeert speech te verstoren, maar wordt tegen de grond gekwakt door politie

  De politie heeft tijdens een bijeenkomst voor het parlement in Canberra een Australische senator tegen de grond gekwakt. Lidia Thorpe probeerde de speech te verstoren van een Britse vrouwenrechtenactiviste die zich faliekant tegen transgender personen verzet. “Kellie-Jay Keen-Minshull krijgt dan nog steun van nazi’s ook, wij dulden dit soort vuiligheid niet op onze grond”, klonk het achteraf.
 2. Opnieuw stakingen en protesten in Frankrijk: autoriteiten melden 1,089 miljoen manifestanten

  Opnieuw stakingen en protesten in Frankrijk: autoritei­ten melden 1,089 miljoen manifestan­ten

  In Frankrijk werd vandaag opnieuw gestaakt en geprotesteerd tegen de omstreden pensioenhervorming. Ondanks een poging van president Emmanuel Macron om de onvrede te bedaren, zijn in verschillende steden opnieuw duizenden mensen op straat gekomen. Volgens de autoriteiten kwamen er 1,089 miljoen mensen op straat. De protesten in Parijs ontaardde eerder op de avond in geweld, meldt het Franse nieuwsagentschap AFP.