EPA
Volledig scherm
© EPA

Na de stilte van 2020 wordt het mogelijk weer druk op Mount Everest

Nepal heeft al 321 vergunningen uitgevaardigd aan buitenlanders die dit jaar de Mount Everest willen beklimmen. De lente is het hoogseizoen, met de beste weersomstandigheden en de meeste kansen om na een paar weken van acclimatisering aan de ijle lucht de top op 8.849 meter hoogte te bereiken. De Nepalese regering heeft regels uitgeschreven om file op de bergflank te vermijden. Maar die regels zijn niet nieuw, aldus het Duitse persagentschap DPA, ze worden vooralsnog gewoon amper gevolgd.

0 reacties

  1. Sofie Lenaerts (46), de politie-inspecteur die als eerste Belgische vrouw de zeven hoogste bergen overwon: “En nu op zoek naar een berg die nog nooit beklommen is”
    PREMIUM
    Kampenhout

    Sofie Lenaerts (46), de politie-inspecteur die als eerste Belgische vrouw de zeven hoogste bergen overwon: “En nu op zoek naar een berg die nog nooit beklommen is”

    Na een beklimming bij temperaturen tot -40 graden Celsius bereikte Sofie Lenaerts (46) vorig jaar de 4,892 meter hoogste top van Antarctica. Daarmee werd zij de eerste Belgische vrouw én de eerste vrouw binnen de Benelux die de zeven hoogste bergen van elk continent overmeesterde. Een prestatie waar de politie-inspecteur met veel voldoening op terugkijkt, maar nog geen genoegen mee neemt als topatlete in een harde sport waarvoor ze de wereld rondreist. “Soms moet je ook kunnen loslaten. Ik heb verschillende getalenteerde bergbeklimmers gekend die nooit meer zijn teruggekeerd”, vertelt Sofie.