Salah Abdeslam aan het woord in de rechtbank in Parijs.
Volledig scherm
Salah Abdeslam aan het woord in de rechtbank in Parijs. © AFP

Na de choquerende uitspraken van terrorist Abdeslam, zo reageren de slachtoffers: "Zwijgen zou nog erger zijn”

De slachtoffers van de aanslagen in Parijs reageren verdeeld op de uitspraken van hoofdbeschuldigde Salah Abdeslam woensdag in de rechtszaal. “We hebben Frankrijk aangevallen, de burgers geviseerd, maar het was niets persoonlijks”, sprak het enige overlevende lid van het terreurcommando dat 130 mensen doodde en honderden mensen verwondde. Er heerst grote woede onder de overlevenden na de speech van de terrorist, maar sommigen zijn ook blij dat hij na jaren vol stilte nu toch spreekt. “Zwijgen zou erger zijn”, klinkt het.

8 reacties

 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Een echt circus een kaakslag voor de doden en gewonden, militaire rechtbank en gedaan.
 • danny janssens

  1 maand geleden
  Aangezien Abdeslam hiermee bevestigd dat hij terrorisme steunt en in oorlog was. Willen we hem dan ook vervolgen voor de krijgsraad en straffen volgens de wetten die in oorlogstijd toepasbaar zijn.
 • Kamuran AYDIN

  1 maand geleden
  ik leef sinds 1974 in Vlaanderen, ben van Turkse afkomst en ook Islamiet. De personen zoals Abdeslam vergeten een ding; en dit is dat zij niet verplicht zijn om hier in west Europa te leven. Als zij denken dat hun omgeving niet proper is zouden zij eerst met hun eigen voordeur beginnen. Dus, om hun ideologie te verwezenlijken zouden zij eerst in hun eigen land beginnen maar niet mensen vermoorden in een land, waar evenveel sociale, educatieve en comfort levenstandaard voor migranten bestaan.
 • Dirk Bytebier

  1 maand geleden
  Niets persoonlijks waarom doden ze dan al die onschuldige mensen die met heel dat politieke gebeuren niks te maken hebben , straf wie moet gestraft worden maar geen onschuldige burgers
 • Sven Verfaillie

  1 maand geleden
  Heel veel geld gaat dit kosten voor iemand met een grote mond en anders niks waard is. Moest hij waar zijn voor zen geld dan was hij net als zijn broeders in stukjes ipv in de rechtbank!
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.