Een man desinfecteert een mogelijk met H5N1 besmet gebied op een archieffoto.
Volledig scherm
Een man desinfecteert een mogelijk met H5N1 besmet gebied op een archieffoto. © AP

Na coronavirus: nu ook uitbraak van zeer besmettelijke vogelgriep in China

Na het coronavirus is in China nu ook een uitbraak van een “erg besmettelijke” vorm van de vogelgriep vastgesteld. Dat heeft het Chinese ministerie van Landbouw en Plattelandszaken gemeld. Het gaat om een stam van het H5N1-virus, dat ook mensen kan besmetten.

31 reacties

 • filip bulcaen

  1 jaar geleden
  We komen met teveel op deze aardbol,de natuur grijpt in . Te grote concentraties van dieren= uitbreken van epidemies Waarom zou dit anders zijn bij mensen?...
 • GRETA ENGELS

  1 jaar geleden
  Ze laten daar het ene na het andere virus los om de bevolkingsgroei in te dijken denk ik. Nooit zal je de juiste info krijgen van dit soort landen. Achterbakse machtskl...zakken die alles verzwijgen ! En de media die gokt er maar op los. Net zoals in Tsjernobyl, daar hebben we ook pas 1 week later iets van gehoord en dan kregen we ook maar halfslachtige info.
 • louis van hoeylandt

  1 jaar geleden
  stephen ...mixomatose is verspreid door de mens om de populatie van konijn te verminderen ...en dat is niet zoals u zegt .;als er te veel zijn duikt deze ziekte op
 • Timothy Vanacker

  1 jaar geleden
  Opvallen dat hier de klemtoon gelegd wordt op China, en dat niemand commentaar heeft op Vietnam of Saoedi-Arabië, wat toch aantoont dat vogelgriep eender waar kan ontstaan. Maar ja, de media gooit graag olie op het vuur en probeert nog wat extra paniek te zaaien.
 • Lieve Geyter

  1 jaar geleden
  Gewoon wegblijven uit China, tot ze strengere hygiëne regels en controles toepassen en clean zijn. Eerder zet ik daar geen stap meer het is een broeihaard van virussen en bacteriën.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Eerste coronabesmetting in ons land: “Er kunnen geen andere gevallen uit voortkomen”

  Eerste coronabe­smet­ting in ons land: “Er kunnen geen andere gevallen uit voortkomen”

  Er is in ons land een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Het gaat om één van de negen Belgen die zondag gerepatrieerd werden uit China. Op een persconferentie deze voormiddag liet minister De Block weten dat de persoon die besmet is met het virus geen symptomen heeft en in goede gezondheid verkeert. De patiënt werd overgebracht naar het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis, waar hij of zij nu nog veertien dagen in quarantaine moet verblijven. “Dit is geen positief geval waar andere gevallen kunnen uit voortkomen. De betrokken persoon is geïsoleerd en binnen een paar dagen is die persoon virusvrij”, stelde viroloog Marc Van Ranst gerust.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar