Beeld van het eerste, chaotisch verlopen debat tussen president Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden.
Volledig scherm
Beeld van het eerste, chaotisch verlopen debat tussen president Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden. © REUTERS

Na chaotisch eerste debat gaan microfoons van Trump en Biden tijdelijk uit als de ander spreekt, Trump noemt dat “gestoord”

De Amerikaanse presidentskandidaten Joe Biden en Donald Trump nemen het donderdag een tweede keer tegen elkaar op in een debat. De regels zijn wel aangepast: de microfoon van beide kandidaten zal tijdelijk afgezet worden wanneer de andere kandidaat aan het woord is.

 1. Trump haalt slogan van vorige verkiezingen weer boven tijdens campagnebijeenkomst: "Sluit de Bidens op"

  Trump haalt slogan van vorige verkiezin­gen weer boven tijdens campagne­bij­een­komst: "Sluit de Bidens op"

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisterenavond lokale tijd tijdens een verkiezingsbijeenkomst opgeroepen om de familie Biden in de gevangenis te gooien. "Sluit de Bidens op”, zei Trump tijdens een bijeenkomst in Macon in de Amerikaanse strijdstaat Georgia waar hij in de peilingen steeds meer druk voelt van de Democraat. Ook zijn slogan van vier jaar geleden, "Sluit Hillary (Clinton, red.) op”, haalde hij opnieuw boven.
 2. Greet De Keyser in de VS. Als je gemaskerd rondloopt, ben je tegen Trump. Dat is de perceptie hier in de VS
  PREMIUM

  Greet De Keyser in de VS. Als je gemaskerd rondloopt, ben je tegen Trump. Dat is de perceptie hier in de VS

  De afgelopen week hier in de VS waren er twee onderwerpen van gesprek: verkiezingen en de nieuwe opflakkering van de coronabesmettingen. Alle staten zien weer een zorgwekkend snel stijgend aantal mensen die positief testen, de intensieve zorgen in ziekenhuizen in staten als Wisconsin en Pennsylvania zijn bijna volzet. Het aantal doden bereikt weer het dagelijkse gruwelijke cijfer van meer dan 900.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen