EPA/REUTERS
Volledig scherm
© EPA/REUTERS

Na bosbranden en overstromingen: hagelstorm trekt spoor van vernieling in Australië

De ellende is nog lang niet voorbij aan de oostkust van Australië. Terwijl de brandweer er nog altijd met man en macht strijdt tegen de aanhoudende bosbranden, veroorzaakt noodweer flink wat overlast. Nadat vorige week de hemelsluizen opengingen en overstromingen veroorzaakten, trekt nu een hagelstorm over het land. Met een spoor van vernieling tot gevolg.

2 reacties

 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  Haha, de natuur balanceert zichzelf terug hé. Hevige bosbranden? Ha, hier zie, regen en hagel. Te veel mensen? Aha, hier is honger en oorlog.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  Het nut van een goede verzekering is hiermee bewezen.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Naast de bosbranden wordt Australië nu ook geteisterd door zondvloed

  Naast de bosbranden wordt Australië nu ook geteisterd door zondvloed

  De oostkust van Australië wordt vandaag geteisterd door hevige onweders die leiden tot overstromingen en wegversperringen. In de staat Queensland viel afgelopen nacht drie keer meer neerslag dan tijdens een volledige maand. Het onweer trekt intussen verder naar de staat New South Wales, waar meteorologen waarschuwen voor hevige overstromingen. Ondertussen bestrijdt de brandweer nog steeds zo’n 100 bosbranden in gebieden waar het niet regent.
 3. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.