In een Walmart-winkel in El Paso, in de staat Texas, kostte een schietpartij het leven aan 22 mensen.
Volledig scherm
In een Walmart-winkel in El Paso, in de staat Texas, kostte een schietpartij het leven aan 22 mensen. © AFP

Na bloedbad in supermarkt: Walmart beperkt verkoop van munitie

De grote Amerikaanse supermarktketen Walmart stopt met de verkoop van bepaalde soorten munitie en gaat klanten vragen niet meer zichtbaar een vuurwapen te dragen in zijn winkels. Het concern reageert daarmee op de publieke ophef over de vele schietpartijen in de Verenigde Staten, waaronder in een eigen winkel.

4 reacties

 • Rudy Huybens

  2 jaar geleden
  zolang ze daar geen president hebben met ballen aan zijn lijf om die idiote wapenwet aan te pakken zal dit blijven gebeuren. die gekken denken dat ze nog steeds in het wilde westen leven
 • Serge De Saegher

  2 jaar geleden
  waarom nu nog beperkingen opleggen voor de verkoop van munitie als de vs al vergeven zit van vuurwapens dan zal er zeker gezorgd zijn dat ze genoeg kogels hebben anders zullen ze dat wel bestellen op de plaatselijke amerikaanse webshop zo gewoontjes als een pizza op pitta in belgie aan huis te bestellen is
 • Diane Bernaerts

  2 jaar geleden
  Ze gaan klanten vragen niet meer zichtbaar een vuurwapen te dragen in zijn winkels? Dus klanten mogen nog altijd komen winkelen met een verborgen wapen op zak? Of het nu zichtbaar of verborgen is: wie kwaad in de zin heeft, zal zijn wapen ongetwijfeld gebruiken.
 • Raphael Kerser

  2 jaar geleden
  Pfff waarom munitie beperken? Stop gewoon met die gewelddadige computer spelletjes te verkopen! (en ja dat was sarcastisch bedoeld)
 1. Niet voor kijkers met hoogtevrees: helikopter moet vrouw redden na val van klif
  Play

  Niet voor kijkers met hoogte­vrees: helikopter moet vrouw redden na val van klif

 2. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort