De homofobe aanval op de 24-jarige verpleger Samuel Luiz Muñiz veroorzaakte verschillende protesten door LGBTQ+-groepen doorheen Spanje.
Volledig scherm
De homofobe aanval op de 24-jarige verpleger Samuel Luiz Muñiz veroorzaakte verschillende protesten door LGBTQ+-groepen doorheen Spanje. © AFP

Na arrestatie van vierde verdachte houdt Spaanse politie nog twee minderjarigen aan in zaak homofobe aanval op Samuel Luiz (24)

De Spaanse politie arresteerde gisteren een vierde verdachte in de zaak van de fatale en mogelijk homofobe aanval op Samuel Luiz Muñiz. Vandaag werden nog twee minderjarigen aangehouden voor hun betrokkenheid bij het drama. De 24-jarige verpleger werd vorig weekend in elkaar geslagen door een groep van minstens zeven mensen, waarna hij in het ziekenhuis overleed. Het incident ontketende in Spanje een golf van protesten door LGBTQ+-groepen. 

 1. Twee tieners doodgeschoten in Memphis, vlakbij bedevaartsoord van Elvis Presley. Baby in kritieke toestand opgenomen

  Twee tieners doodgescho­ten in Memphis, vlakbij bedevaarts­oord van Elvis Presley. Baby in kritieke toestand opgenomen

  In de Amerikaanse stad Memphis zijn vrijdagavond twee tieners doodgeschoten, twee meisjes van 15 en 16 jaar oud. Twee andere kinderen raakten door kogels zwaargewond. Het gaat om een meisje van 16 en een baby van 9 maanden. Zij verkeren volgens de lokale politie nog in kritieke toestand. Ook een volwassen vrouw liep verwondingen op en werd naar een ziekenhuis gebracht.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.