Luck Sprock (10) bij het unieke verkeersbord, dat sinds gisteren op zijn initiatief isgeplaatst is.
Volledig scherm
Luck Sprock (10) bij het unieke verkeersbord, dat sinds gisteren op zijn initiatief isgeplaatst is. © AD/Lokin Rose Carry

Na 3 dode katten heeft Luck (10) zijn waarschuwingsbord

In de straat van de 10-jarige Luck Sprock uit het Nederlandse Driebergen staan sinds gisteren twee verkeersborden die nergens anders in het land te vinden zijn. De borden met daarop een zwarte poes en de tekst 'Pas op! Spelende katten' zijn speciaal op verzoek van de jonge knaap gemaakt.

  1. Tien tekenen dat je kat je wil vermoorden

    Tien tekenen dat je kat je wil vermoorden

    Recent onderzoek onthult dat katten hun prooi (vogels, muizen,...) niet doden om te overleven, maar dat ze dat vooral voor de lol doen. Slechts 21 procent van de dieren die ze doden, brengen ze naar huis, 30 procent eten ze op, maar 49 procent laten ze gewoon rotten. Katten schattig en lief? Vergeet het. Katten zijn seriemoordenaars. Maar hoe weet je dat je kat het op jou heeft gemunt? Hou onderstaande gedragingen goed in de gaten. Indien je poes meer dan vijf van die gedragingen vertoont, verkeer je in levensgevaar. Met dank aan theoatmeal.com.
  2. Bolsonaro negeert coronaregels en zal ongevaccineerd naar VN-top komen

    Bolsonaro negeert coronare­gels en zal ongevacci­neerd naar VN-top komen

    De Braziliaanse president Jair Bolsonaro (66) heeft aangekondigd dat hij volgende week aanwezig zal zijn op de bijeenkomst van de Verenigde Naties in New York. Daarmee biedt hij het hoofd aan de autoriteiten van de stad, die stellen dat alle leiders en diplomaten een vaccinatiebewijs moeten tonen. Bolsonaro, die vorig jaar zelf met het coronavirus besmet raakte, zei eerder al dat hij “de laatste Braziliaan” zal zijn om zich te laten vaccineren.