REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Mysterie groeit rond “mogelijke kaping" van schip in Golf van Oman

De ‘kapers’ van tanker Asphalt Princess waren ‘gewapende Iraniërs’, aldus bemanningsleden. Maar ze vertrokken even snel als ze aan boord waren gekomen. Iran ontkent elke betrokkenheid.

 1. Vliegverkeer van en naar La Palma onderbroken door aswolk

  Vliegver­keer van en naar La Palma onderbro­ken door aswolk

  De luchthaven van het Canarische eiland La Palma ligt stil. Door de aswolk van de vulkaanuitbarsting kan er niet gevlogen worden van en naar het eiland, zo heeft luchthavenuitbater Aena aangekondigd. Ook gisteren moesten verschillende luchtvaartmaatschappijen hun vluchten al annuleren. Vluchten van en naar de naburige eilanden Tenerife en La Gomera zijn wel mogelijk. Ook de overvaarten per schip tussen La Palma en Tenerife zijn niet gehinderd door de aswolk.
 2. Iran ontkent betrokkenheid bij aanval op olietanker, VS dreigt met “passend antwoord”

  Iran ontkent betrokken­heid bij aanval op olietanker, VS dreigt met “passend antwoord”

  Iran zegt niets te maken te hebben met een dodelijke aanval op een olietanker voor de kust van Oman. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken verwijt Israël daar onjuiste informatie over te verspreiden. “Israël gebruikt dergelijke beschuldigingen om de aandacht af te leiden van de feiten. Ze zijn nergens op gebaseerd”, zei een woordvoerder. Volgens Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab zou het “zeer waarschijnlijk” gaan om een “doelbewuste” actie van Iran. Ook de VS is daarvan overtuigd en wil met een “passend antwoord” komen.
 3. Honderden Britten houden wake voor vermoorde lerares Sabina Nessa (28): “Elke vrouw zou zich veilig moeten voelen”
  Play

  Honderden Britten houden wake voor vermoorde lerares Sabina Nessa (28): “Elke vrouw zou zich veilig moeten voelen”

  Honderden mensen zijn gisterenavond samengekomen in Londen tijdens een wake voor de vermoorde leerkracht Sabina Nessa. Het lichaam van de 28-jarige vrouw werd vorige zaterdag aangetroffen in Cator Park, gelegen tussen haar woning en de bar waar ze met een vriendin had afgesproken. Op die korte weg, die Sabina normaal gezien amper vijf minuten zou kosten, werd de jonge vrouw vermoord. Meer dan 500 mensen kwamen gisteren samen op Pegler Square om de lerares te herdenken. “Spreek haar naam uit. Sabina Nessa. We zullen haar nooit vergeten”, was de boodschap.