Myanmarese demonstranten eisen de vrijlating van Aung San Suu Kyi tijdens een demonstratie begin dit jaar in hoofdstad Naypyidaw.
Volledig scherm
Myanmarese demonstranten eisen de vrijlating van Aung San Suu Kyi tijdens een demonstratie begin dit jaar in hoofdstad Naypyidaw. © AFP

Myanmarese ex-regeringsleider Aung San Suu Kyi krijgt dinsdag eerste vonnis te horen

De Myanmarese ex-regeringsleider Aung San Suu Kyi krijgt dinsdag waarschijnlijk het vonnis te horen in de eerste van vele rechtszaken die tegen haar worden gevoerd. In dit geval gaat het om opruiing tegen het leger, een vergrijp waarvoor ze een gevangenisstraf van drie jaar riskeert.

  1. VN veroordelen moord op Rohingya-leider in Bangladesh

    VN veroorde­len moord op Rohingya-lei­der in Bangladesh

    Een prominente Rohingyaleider is woensdagavond doodgeschoten in vluchtelingenkamp Cox’s Bazar in het zuiden van Bangladesh. Mohib Ullah was een van de meest vooraanstaande pleitbezorgers van de etnische groep die al generaties lang vervolgd wordt in Myanmar. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zegt vandaag in een reactie “diep getroffen en treurig” te zijn, en veroordeelt de moord. De VN-organisatie roept de autoriteiten in Bangladesh op de moord te onderzoeken en de verantwoordelijken voor de rechter te brengen.