Muizen in een graanschuur in Tottenham, in het oosten van Australië.
Volledig scherm
Muizen in een graanschuur in Tottenham, in het oosten van Australië. © AP

Muizenplaag blijft Australië teisteren, nu zelfs gevangenis ontruimd door opmars van kleine knagers

De muizenplaag in de Australische staat New South Wales loopt gierend uit de hand. Nu heeft zelfs een gevangenis daar deze week zeker 420 gevangenen en 200 personeelsleden moeten evacueren, nadat een nietsontziende stroom aan muizen belangrijke delen van de infrastructuur van het gebouw had kapotgemaakt. Maar ondanks de enorme schade die de knagers ook en vooral aanrichten in de landbouw, is een verzoek om een zwaar rattengif te mogen gebruiken afgewezen door de lokale overheid.

8 reacties

 • Guy Snoeckx

  1 jaar geleden
  Ooit moeten de dieren dat ook over de mens gedacht hebben.
 • Marc Faes

  1 jaar geleden
  @marianne vd lemmer, hopelijk en ik meen het! Heb je zelf nooit een muis of rattenplaag in of rond je huis, dan zal het niet zijn van "wat is het probleem" maar van oei, ik heb hier een groot probleem! dit wens ik niemand toe!
 • Isabel da Silva

  1 jaar geleden
  Nu kunnen ze de Muizenmatoze uitvinden . Toen er teveel konijnen waren , schudden de Australiers de Mixomatoze uit hun mouw . Een ziekte die daarna de wereld rond ging en heelwat wilde konijnen en katten uitroeide . Als je de natuurlijke vijanden uitroeit zit je achteraf met de problemen . Die beestjes zijn ondertussen al bestand tegen de huidige verdelgingsmiddelen .
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Je kan er heerlijk hondenvoer van maken. Waar is het probleem?
 • marc Deglin

  1 jaar geleden
  tot ze de huizen aanvallen van de groenen , dan zal dat vergif wel goed gekeurd worden.
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.