Muiterij onder gemobiliseerde Russen omdat ze geen geld ontvingen zoals hen beloofd was: “We worden hier voor de gek gehouden”

Enkele Russische soldaten die gemobiliseerd zijn, weigeren om naar het front te trekken. Dat blijkt uit videobeelden die viraal gaan op sociale media. Op de beelden is te zien hoe Russische soldaten hun oversten confronteren: “Misschien moeten politici hun partijkaart afgeven en zelf naar het front gaan.”

 1. Inwoners Kiev strijdvaardiger dan ooit na de Russische bommen: “Niemand die ik hier ken, is bang”
  PREMIUM

  Inwoners Kiev strijdvaar­di­ger dan ooit na de Russische bommen: “Niemand die ik hier ken, is bang”

  De bommen die Rusland maandag op Kiev gooide, lijken hun doel te hebben gemist. Ondanks de vijf doden en de vele vernielingen, is het Poetin niet gelukt om de hele stad te terroriseren. “Niemand die ik ken, is bang”, zegt Sophia Gorelik (32). Tijdens de eerste bombardementen, in februari, hield de Oekraïense vertaler-tolk voor HLN.be een dagboek bij. Toen schreef ze over de angsten en de tranen in Kiev, vandaag vertelt ze van een stad die meteen weer rechtveert.
 2. Kunnen we de Cubacrisis vergelijken met Oekraïne? “Chroesjtsjov wou geen Derde Wereldoorlog, met Poetin weten we het niet”
  PREMIUM

  Kunnen we de Cubacrisis vergelij­ken met Oekraïne? “Chroesjtsjov wou geen Derde Wereldoor­log, met Poetin weten we het niet”

  Volgens Amerikaans president Joe Biden staat de wereld even dicht bij de nucleaire afgrond als tijdens de Cubacrisis, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Hij waarschuwde dat zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin niet bluft als hij zegt tactische kernwapens te overwegen in Oekraïne. Eind oktober 1962 kroop de wereld door het oog van de naald, toen Sovjetleider Chroesjtsjov kernraketten plaatste op het communistische Cuba. Wat zijn de parallellen met vandaag?
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. "Liever dagen vastzitten en grond eten dan vechten voor Poetin": Belgische Rus getuigt over erbarmelijke omstandigheden bij oversteek grens
  PREMIUM

  "Liever dagen vastzitten en grond eten dan vechten voor Poetin": Belgische Rus getuigt over erbarmelij­ke omstandig­he­den bij oversteek grens

  De Belgisch-Russische Timour Khadashev (36) waagde een lange en uitputtende tocht naar de Russisch-Georgische grens om te ontsnappen aan zijn oproepingsbrief. Eenmaal aangekomen, getuigt hij over de erbarmelijke omstandigheden: “Ik voel me een clochard, een wild dier.” Toch blijft Timour standvastig wachten op zijn beurt om hopelijk de grens over te steken. “Ik heb anderhalf jaar oorlog gezien en wil dat niet nog eens meemaken”, getuigt de man die in zijn land van oorsprong Tsjetsjenië al heel wat oorlogsgruwel te verduren kreeg.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.