Richard Barnett (60) uit Arkansas drong binnen in het kantoor van Nancy Pelosi.
Volledig scherm
Richard Barnett (60) uit Arkansas drong binnen in het kantoor van Nancy Pelosi. © AP

'Mugshots' van Capitoolbestormers vrijgegeven

Een kleine week na woensdag 6 januari 2021, het etmaal dat de geschiedenisboeken ingaat als de dag waarop honderden Trumpfans het Capitool bestormden, zijn al tientallen personen aangehouden. 

6 reacties

 • John Ulmer

  4 dagen geleden
  en zo verdwijnt de aandacht netjes van waar het over ging, nl de onwil om mogelijke verkiezingsfraude te onderzoeken.
 • Pierre Jansen

  4 dagen geleden
  Het is als bij voetbalfans. Je hebt fans en hooligans De 'intruders' waren hooigans. Daarom geen fan, wel amokmakers. Trump is niet verantwoordleijk voor die mensen.
 • Linda Deyaert

  4 dagen geleden
  Nu kunnen ze gaan bezinnen in de gevangenis en zich afvragen of hun acties wel een dergelijk gevolg waard waren. Trump zal het niet deren.
 • Gino De Neef

  4 dagen geleden
  Trumphaters ten spijt, maar Trump riep op tot vreedzaam protest aan het Capitool! En niet tot geweld. De politie liet de betogers zelf binnen. Daar zijn beelden van. Er werd weinig if niets gestolen. Dat spreekgestoelte is nog steeds daar. 5 doden waarvan 4 ongewapende betogers!
 • Diana De Wit

  4 dagen geleden
  En gaat Trump ze allemaal vrijspreken? Of neen, hij geeft HEN de schuld terwijl hij de opstoker is! God weet wat hij nog allemaal in petto heeft en wat de snode plannen zijn voor 20/01! Hijzelf zal niet aanwezig zijn, zó laf is hij! Pak hem op vóór het te laat is! Had NOOIT president mogen zijn, heeft enkel haat en racisme opgestookt en chaos veroorzaakt, ttz geen oorlog met een ander land maar oorlog in eigen land!
 1. Mike Pence nu grote zondebok voor Trump-aanhangers: “Executeer de verraders”
  PREMIUM

  Mike Pence nu grote zondebok voor Trump-aanhangers: “Executeer de verraders”

  De meute die het Amerikaanse Congres aanviel, was op zoek naar vicepresident Mike Pence. Dat blijkt uit getuigenissen van zijn team. Vier jaar nadat hij ervoor zorgde dat conservatieve Amerikanen op Trump stemden, dreigt Pence nu de zondebok te worden om het verlies van de presidentsverkiezingen te kunnen verwerken. En dat lijkt onder de Trump-aanhang extreme proporties aan te nemen, met zelfs een galg voor het Capitool als duidelijk signaal naar de vicepresident.
 2. Is er nog meer op til? Nieuwe details onthullen huiveringwekkende plannen van bestormers Capitool: “Ik jaag Pelosi een kogel door de kop”
  PREMIUM

  Is er nog meer op til? Nieuwe details onthullen huivering­wek­ken­de plannen van bestormers Capitool: “Ik jaag Pelosi een kogel door de kop”

  De bestorming van het Amerikaanse parlement, die woensdag vijf doden eiste, had veel erger kunnen aflopen. Huiveringwekkende details in de eerste aanklachten leren dat er plannen waren om politici te gijzelen en te executeren. Lang niet iedereen is gevat en de ontsnapten zweren nu om alsnog toe te slaan tijdens de eedaflegging van Joe Biden.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten