De staatshoofden van de islamitische landen op de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) in Mekka.
Volledig scherm
De staatshoofden van de islamitische landen op de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) in Mekka. © REUTERS

Moslimlanden bezorgd over toenemende islamofobie wereldwijd

In haar slotverklaring van de top in Mekka zegt de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) vandaag zich zorgen te maken over de toenemende islamofobie in vele delen van de wereld.

6 reacties

 • Marie Vanakker

  3 jaar geleden
  Probeer dan de meest extreme fanatiekelingen in eigen moslim land te houden . Met gewone mensen die hier leven zoals iedereen en hun geloof aan niemand opdringen hebben de meeste onder ons geen probleem .
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Het ligt jammer genoeg in de aard van de mens om wantrouwig en daardoor vaak ook intolerant te zijn. Ooit was dat misschien een evolutionair voordeel. Ga als Oost-Vlaming aan de Vlaamse kust wonen en ze bekijken je 30 jaar later nog als een buitenstaander. Ga op het platteland wonen vanuit de stad. Doe niets anders dan iemand anders lokaal. Maar je blijft de stadsmus. Dat geldt over de hele wereld.
 • Jean-Paul Halsberghe

  3 jaar geleden
  Respect en waardering komt van twee kanten,
 • Joske Vermeulen

  3 jaar geleden
  Inleven in de samenleving, niets opdringen waar lokale mensen geen boodschap aan hebben. Zo creëer je respect aan beide kanten. We leven anno 2019
 • Nicole Vogelaere

  3 jaar geleden
  Het blijft een groot probleem juist omdat men zich zelf blijft groeperen.. En dan gaat het niet om die hoofddoek maar om de boodschap die het uitstraalt. Men loopt er zo mee te koop, dit maakt die ongelijkheid juist groter. Als je op het strand zou liggen tussen de zonnebaders zou je je ook naakt voelen met groepjes er tussen in een skipak. Integratie = aanvaart worden.