Kort voor ze met 16 messteken werd vermoord, werd Nahid Al Manea nog gefilmd door een bewakingscamera.
Volledig scherm
Kort voor ze met 16 messteken werd vermoord, werd Nahid Al Manea nog gefilmd door een bewakingscamera. © Screenshot YouTube

Moslima vermoord op straat in Engeland

De Britse politie voert een onderzoek naar de moord op Nahid Al Manea. De 31-jarige vrouw uit Saoedi-Arabië werd dinsdag dood aangetroffen op een voetpad in het Engelse Sussex. Haar lichaam vertoonde zestien messteken, schrijft The Mirror. Volgens de politie liggen racistische motieven vermoedelijk aan de basis van de steekpartij.

 1. Nederlandse topinfectioloog: “Aannames over omikron waren te pessimistisch, mismatch tussen vaccins en het behoorlijk gemuteerde virus”

  Nederland­se topinfecti­o­loog: “Aannames over omikron waren te pessimis­tisch, mismatch tussen vaccins en het behoorlijk gemuteerde virus”

  Aannames die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse evenknie van gezondheidsinstituut Sciensano, eerder deed over de omikronvariant van het coronavirus, waren volgens de Nederlandse topinfectioloog Jaap van Dissel "te pessimistisch". Dat geldt onder meer voor het risico op ziekenhuisopname. Het instituut schatte twee weken terug nog in modelberekeningen in dat die 40 procent lager is dan bij de deltavariant, maar ook dat lijkt te somber, erkende Van Dissel donderdag in de Tweede Kamer.
 2. Baby van 11 maanden in gezicht geraakt door verdwaalde kogel in New York: “Toestroom van wapens in onze steden moet stoppen”
  Play

  Baby van 11 maanden in gezicht geraakt door verdwaalde kogel in New York: “Toestroom van wapens in onze steden moet stoppen”

  In The Bronx, een wijk in New York, heeft een verdwaalde kogel een meisje van 11 maanden oud in het gezicht geraakt. Het meisje zat samen met haar moeder te wachten in een geparkeerde auto, terwijl de vader snel inkopen was gaan doen. Op dat moment opende een onbekende man het vuur op een andere man die hij achtervolgde. De kogel week af en raakte zo het meisje in de auto. Het jonge meisje werd met spoed in kritieke toestand afgevoerd.