Grote rookpluim boven de olieraffinaderij in de stad Lysytsjank. De Russen claimen de olieraffinaderij geclaimd te hebben.
Volledig scherm
Grote rookpluim boven de olieraffinaderij in de stad Lysytsjank. De Russen claimen de olieraffinaderij geclaimd te hebben. © AFP

Moskou zegt olieraffinaderij in Lysytsjansk veroverd te hebben

Russische troepen en milities van pro-Russische separatisten hebben naar verluidt een Oekraïense olieraffinaderij veroverd in de stad Lysytsjansk. Het Russische persbureau RIA Novosti meldt dat op basis van het Russische ministerie van Defensie. De berichten zijn niet bevestigd door Oekraïne of onafhankelijke waarnemers.

 1. Russische troepen aan stadsrand Lysytsjansk tot stilstand gebracht

  Russische troepen aan stadsrand Lysyts­jansk tot stilstand gebracht

  In het oosten van Oekraïne zijn Russische troepen tot stilstand gebracht aan de stadsrand van Lysytsjansk. Dat meldt het Oekraïense leger. Volgens de generale staf in Kiev zijn daarbij flinke verliezen toegebracht aan het Russische leger, dat nu reserves naar het front zou moeten sturen. De Russen proberen de stad, die volgens de gouverneur van Loehansk nu geheel binnen het bereik van Russisch vuur ligt, te omsingelen.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 1. Een jaar na machtsovername taliban in Afghanistan: terug naar af voor meisjes en vrouwen

  Een jaar na machtsover­na­me taliban in Afghanis­tan: terug naar af voor meisjes en vrouwen

  Een jaar na de machtsovername van de radicaalislamitische taliban ziet de situatie er bijzonder somber uit, en al zeker voor meisjes en vrouwen. Experts waarschuwen dat Afghanistan opnieuw een haven is geworden voor terrorisme. De machtsovername kwam al snel nadat Amerikaanse en andere internationale troepen zich terugtrokken uit het land en werd gevolgd door chaos en paniek. Beelden van Afghanen die op de luchthaven van Kaboel in allerijl op al opstijgende vliegtuigen probeerden te springen om hun thuisland te ontvluchten, staan nog steeds op het netvlies gebrand.