Veel Russen vertrokken uit hun land nadat Poetin de mobilisatie afkondigde.
Volledig scherm
Veel Russen vertrokken uit hun land nadat Poetin de mobilisatie afkondigde. © Getty Images

Moskou wil gevluchte Russen hun geld en bezittingen afnemen: “Afrekenen met crapuul dat is vertrokken”

Rusland gaat mogelijk landgenoten onteigenen die het land hebben verlaten. “We moeten afrekenen met dat crapuul dat zijn voeten afveegt aan ons land”, zegt de Russische parlementsvoorzitter Vjatsjeslav Volodin. Maar niet iedereen is het daarmee eens: “We moeten niet hetzelfde doen als het Westen”.

23 reacties

 • Jan Vannuffelen

  2 maanden geleden
  Dus zijn ze ook akkoord dat de bevroren Russische tegoeden worden geconfisceert. Die doen altijd zelf wat ze anderen verwijten, echte Russen.
 • Jo Nijs

  2 maanden geleden
  De Russen die nog achter zijn in Rusland, moeten gewoon eens nadenken hoe ze 1 jaar geleden leefden en hoe ze nu leven en in welke wereld ze nu plots in terecht gekomen zijn. En dan mogen ze kiezen wat er het liefste hadden eigenlijk ??
 • Willy De Vidts

  2 maanden geleden
  Logisch toch?
 • patrick smedts

  2 maanden geleden
  binnenkort moet oekraïnen zich overgeven en is alles terug normaal.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Volkeren zijn niet zo of zo, Andy Staelens. Als men de wereld wat rond reist zal men mits wat openheid naar de andere merken dat mensen overal gelijk zijn. Met dezelfde verwachtingen, dromen, angsten, liefdes en emoties. Mensen die vooruit willen in het leven. Hun kinderen willen opvoeden en hen een beter leven willen geven. En zichzelf niet willen laten vernietigen in zinloze oorlogen die boven hun hoofd georganiseerd worden. Een Rus of een Chinees zijn daar niet anders in dan wij.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgelaten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht
  PREMIUM

  Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgela­ten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht

  “Haal me hier zo snel mogelijk weg.” Dat zei Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) tegen zijn zus toen hij haar na drie dagen in een Mexicaanse cel eindelijk kon bereiken. Eerst werd hij beschuldigd van een autodiefstal, daarna van drugsfeiten en wildplassen en uiteindelijk zou hij weerspannig geweest zijn tegen de politie. Om maar te zeggen: de man heeft er drie bewogen dagen opzitten. Hij is weer op vrije voeten, maar “hij is heel emotioneel", zegt zijn familie.
  Brugge