Volgens voormalig Russisch president Dmitri Medvedev zal de houding van Moldavië niet zonder gevolgen blijven.
Volledig scherm
Volgens voormalig Russisch president Dmitri Medvedev zal de houding van Moldavië niet zonder gevolgen blijven. © AP

Moskou trekt wettigheid Litouwse grenzen in twijfel en bedreigt nu ook Moldavië

Moskou trekt de wettigheid van de Litouwse grenzen in twijfel na een oplopende diplomatieke rel over de beperking van Russische goederentreinen naar de Russische exclave Kaliningrad. Ondertussen spreekt ex-president Dmitri Medvedev dreigende taal aan het adres van Moldavië, nu dat land bereid is zich aan te sluiten bij de EU-sancties tegen Rusland zonder dat het land zelf lid is van de EU.

87 reacties

 • François THIJS

  2 maanden geleden
  Litouwen is een NAVO land. Ik vraag me af wat die gaat doen als de Russen dit land ooit zullen aanvallen. Ik hoop dat dit nooit gebeurt, omdat de kans op een WO III dan reëel wordt. En de atoomwapens zullen niet ver weg zijn. Europa wordt dan een slagveld waar niet veel meer overeind zal staan en met een ongezien aantal doden. Terwijl onze Europese politieke elite wellicht zal gaan schuilen in de VS. Dat deed men in WO II ook. Dat sommigen dan nog om een totale oorlog durven roepen.
 • Paulus de Mos

  2 maanden geleden
  Vergeet de annexatie van Texas in 1845 door de USA ten koste van Mexico niet Rik Vangaal , moeten we nu de USA ook gaan boycotten ? Als je ver genoeg teruggaat is er geen land ter wereld met schone handen , als je alleen zaken wil doen met nette landen ben je gauw klaar Tibet was 70 jaar geleden , Oekraïne is nu
 • johanneke li

  2 maanden geleden
  @imke, hoe vlugger die oorlog er komt, hoe vlugger we opnieuw kunnen heropbouwen. hoe langer het wordt uitgesteld, hoe meer wapens er opgespaard worden en dus hoe erger zo'n oorlog kan zijn, en voor wie nog in sprookjes gelooft; je kan rusland's ambities niet stoppen door toegevingen te doen, enkel een beetje uitstellen!
 • willy goelen

  2 maanden geleden
  Ik trek de wettigheid van de Poetin regering in twijfel , er is Fraude gebeurd met de laatste verkiezingen . Heel veel fraude en machtsmisbruik .
 • Vermeulen Jefke

  2 maanden geleden
  BNP van Rusland is 10% groter dan dat van Belgie+Nederland+Luxembourg. Defensiebudget van Rusland is ongeveer 68 miljard Euro, dat van de Europese Unie is meer dan 200 miljard, dat van de USA is ongeveer 700 miljard euro. Wordt tijd dat we dit eens laten doordringen aan Poetin en zijn entourage en de histerici van de Russische TV programmas.