De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.
Volledig scherm
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. © via REUTERS

Moskou: “Het conflict tussen Rusland en het Westen is bijna een echte oorlog”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zegt dat het conflict tussen Moskou en het Westen niet langer kan gezien worden als een “hybride oorlog”, maar eerder als een echte oorlog. Lavrov beschuldigde het Westen al eerder van nadenken over een (nucleaire) oorlog.

192 reacties

 • Pol Segers

  5 dagen geleden
  Waar geld en macht is.Zullen leiders niet te snel lossen.Helaas steunen wij wel de oorlog voor geen EU land ?
 • Jelle Vanstraelen

  2 weken geleden
  Oekraïne staat toch al sinds het begin van het conflict open voor onderhandelen. Enige voorwaarde is dat de Russische troepen zich terugtrekken tot de internationaal erkende grenzen en dan kunnen gesprekken beginnen over de toekomstige relaties.
 • Raymond De Loose

  2 weken geleden
  Paul De Clercq, Ze willen Rusland niet verpletteren het tegendeel is waar, Oekraïne wordt verpletterd, de gemeenschap wil enkel de russen terug over hun grens, en geen meter verder, en ja Rusland zal moeten bloeden voor de wederopbouw van dit deels vernielde land
 • Roland Vanrafelghem

  2 weken geleden
  Een oorlog, voor wat ? Zoveel mogelijk vernielingen en mensen doden , wie zal dit allemaal bekostigen om opnieuw op te bouwen ? Zelensky heeft gemakkelijk zeggen , ik wil dat en dat , zoiets kan onmogelijk blijven duren ! Eerst thanks , dan vliegtuigen enz .. Ik denk en ben bijna zeker al wat die Rus heeft bemachtigd zal hij niet meer af geven , dus conclusie maak een compromis en maak een grens zoals het hoort , en onderhandel voor het stop zetten van die oorlog !! Werp geen olie op het vuur
 • Albert Laurent

  2 weken geleden
  Wie is de agressor Lavrov, wie heeft Oekraïne aangevallen, wie staat er te liegen keer op keer, inderdaad Rusland, doe verder ,want de wereld keert zich stilaan tegen uw land en dan, wie zal jullie nog vertrouwen, niemand totaal niemand.
 1. Limburgse Meral heeft familie in door aardbeving verwoeste Gaziantep: “Ze dachten écht: het is gedaan met ons gezin”
  PREMIUM

  Limburgse Meral heeft familie in door aardbeving verwoeste Gaziantep: “Ze dachten écht: het is gedaan met ons gezin”

  De broer van Meral Özcan (42), gemeenteraadslid voor Groen in Beringen, woont met z’n vrouw en twee kinderen in Gaziantep. Ze werden uit hun slaap gerukt door de zware aardbeving van afgelopen nacht in het zuidoosten van Turkije en Syrië. Meral vertelt: “Hun lichaam was niet in staat om te bewegen of reageren. Ze dachten écht: het is gedaan met ons gezin. Zo erg was het.”
 2. Russische tv-presentator wil dat Moskou een voorbeeld neemt aan Noord-Korea: “Een land dat bereid is om heel de wereld in stof te veranderen”
  92

  Russische tv-presenta­tor wil dat Moskou een voorbeeld neemt aan Noord-Ko­rea: “Een land dat bereid is om heel de wereld in stof te veranderen”

  Moet Rusland het voorbeeld van Noord-Korea volgen en de wereld regelmatig afdreigen met kernaanvallen? Volgens de Russische tv-presentator Sergej Mardan zou dat er in ieder geval voor zorgen dat Rusland terug onafhankelijk zou zijn. “Noord-Korea is voor hun onafhankelijkheid tot alles bereid, zoals de hele wereld in stof veranderen”, aldus de fervente Kremlin-aanhanger.