President Aleksandr Loekasjenko (links) en zijn Russische collega Vladimir Poetin in 2017.
Volledig scherm
PREMIUM
President Aleksandr Loekasjenko (links) en zijn Russische collega Vladimir Poetin in 2017. © AP

Moskou aast op inlijving Wit-Rusland: wordt het land een tweede Krim?

Rusland grijpt zijn kans in buurland Wit-Rusland, nu het regime van president Aleksandr Loekasjenko steeds meer wankelt. 

26 reacties

 • Karel Tichmann

  6 maanden geleden
  Wit-Rusland is enorm mooie, maar zeer arm, corrupt en verwoest 60% bij Chernobyl. En ja, ik ben er geweest, gezien en meegemaakt. Alles staat te koop, er staan grote huizen te koop voor 5000 euro. En ja, Wit-Rusland zal beter lopen als de Russen terugkomen, een pensioen in Belarus is 80 euro p/maand, onder de Russen zal het oplopen tot 200 euro p/maand, het was hetzelfde geval in de Krim.
 • johannes van Wetten

  8 maanden geleden
  En zo pikken ze weer alles in, want het draait alleen maar om machtsvertoon, de NAVO is gewaarschuwd en moeten op hun hoede zijn, en zeer zeker aangaande de Baltische staten, etc.
 • Ramon Simon

  8 maanden geleden
  Als een miljoen Fransen op straat komen treedt de president ook niet af. Als wij met meer dan 100.000 tegen de regergin betogen treden ze ook niet af, nee ze doen er nog een schepje burger int zak ztten erbij. Wit-Rusland, Oekraïne, dat zijn landen die nooit bij de EU kunnen komen, tenzij Rusland bij de Eu aansluit. De VS zit ondeturssen met troepen en wapens bij de Russische grens. Wat verwacht men?
 • Fred De Vlaminck

  8 maanden geleden
  We weten al langer dat de Russen terug een USSR willen.Het communisme is er nooit weg geweest. En een referendum voor de Wit-Russen is nutteloos, want dat wordt toch weer vervalst in het voordeel van Loekasjenco.
 • Nick Lersberghe

  8 maanden geleden
  @Piet Fluwijn Iemand die overduidelijk de verkiezingen vervalst, daar gaan mensen tegen zijn zelfs al komen ze niet om straat. Het gebeurt in verschillende steden en de reactie van de overheid op de protesten (geweld, harde onderdrukking) schreeuwt overduidelijk "wij zijn een dictatuur".
 1. Wit-Rusland schudt stilaan het juk van dictator Loekasjenko van zich af: “De bom is gebarsten”
  PREMIUM

  Wit-Rus­land schudt stilaan het juk van dictator Loekasjen­ko van zich af: “De bom is gebarsten”

  “Europa’s laatste dictator” Aleksandr Loekasjenko lijkt zijn greep op de macht in Wit-Rusland stilaan te verliezen. Na de harde repressie van protesten keert de rust stilaan. Maar de geest lijkt uit de fles: “De bom is gebarsten nadat jarenlange frustraties zich opstapelden”. Maar omdat Loekasjenko voorlopig niet wil wijken, is de rol van buur Rusland de komende weken cruciaal.
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique