President van Wit-Rusland, Aleksandr Loekasjenko. (17/04/2021)
Volledig scherm
President van Wit-Rusland, Aleksandr Loekasjenko. (17/04/2021) © AP

Moskou: “Aanslag op Wit-Russische leider Loekasjenko verijdeld”

Volgens de Russische geheime dienst FSB is een aanslag op president Aleksandr Loekasjenko in Wit-Rusland voorkomen. Samen met de autoriteiten in het naburige Wit-Rusland zijn in Moskou twee mannen gearresteerd onder wie één Amerikaanse staatsburger, zo maakte de FSB zaterdagavond in Moskou bekend. Loekasjenko zelf laat zondag weten dat een staatsgreep en een moordpoging tegen hem en zijn familie verijdeld werden. Dat alles zou, volgens Loekasjenko, door de Verenigde Staten voorbereid zijn.

11 reacties

 • Jean De Grande

  2 weken geleden
  mike dobbels, verkozen met 80% en daarna gaat 50% tegen hem betogen. Klopt iets niet volgens mij. Dat is daar even legaal gegaan als in de USA in januari van dit jaar.
 • Marc Van der Vloedt

  4 weken geleden
  De KGB/FSB orthodoxie wijst op...dat er de CIA orthodoxie in het "spel" was en een VRIJE mens (of vrij gekochte met correct geloof/ bloed/EER/ trouw) kan het zijne er van denken ! Stel je dat eens voor, dat je een leven moet leiden of leiding geven als een handpop.
 • Danny Govaerts

  4 weken geleden
  Als een dictator het wat warm onder zijn voeten voelt worden zijn alle middelen goed om aan de macht te blijven en de in zijn gedacht tegenstanders zwart te maken. Hij heeft de verkiezingen verloren en had al lang een stap opzij moeten zetten.
 • Jeroen Beckers

  4 weken geleden
  Om het met een standaard Moskou/Poetin-reactie te zeggen: "dat is allemaal gelogen! Er was helemaal geen poging tot aanslag!"
 • mike dobbels

  4 weken geleden
  In Belgie regeren onverkozen ministers van gezondheid en de eerste minister word geleverd door de verliezende partij... Wat moet het steken dat in andere landen 80 percent stemt voor 1 man...
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”